Teatre Municipal de Girona

Raphaëlle

La Conquesta del Pol Sud

10/02/2019 - 18.00 h

Teatre Municipal

15 | 15 | 10 | 6 ¤

Durada: 80 min
Idioma: Espectacle en castellà

La Conquesta del Pol Sud és una companyia dedicada al teatre documental que combina el treball amb testimonis reals a escena i la investigació periodística. Ens interessa posar en relació les històries individuals amb la història col•lectiva, buscar el nexe entre les vides d’algunes persones i les vides de tots. Després de Nadia i Claudia, en aquesta darrera peça de la trilogia sobre dona, identitat i història ens hem centrat en l’experiència d’una jove transsexual: la Raphaëlle Pérez. El seu recorregut està marcat per la lluita, per la recerca de la identitat, per l’autoafirmació, pel trencament dels motlles, pels somnis...
Tot i haver nascut en un dels països capdavanters a Europa, França, la vida de la Raphaëlle no ha estat, no és i, potser, no serà gens fàcil. La seva valentia –i les seves aspiracions i decepcions– ens interpel•len directament. Raphaëlle és una mirada fascinada per un món en plena transformació, una transformació que afecta tots els àmbits de les nostres vides i que, especialment, està re definint el rol dels gèneres.
És la divisió home-dona una construcció cultural? De quina forma ens relacionem amb els nostres referents? Com ens condicionen? A qui volem assemblar-nos? Quina mirada projectem sobre les minories? Què vol dir ser dona? Què vol dir ser home?I, encara més, com podem viure en un món en procés de canvi on sembla que han desaparegut totes les certeses?

NOVES ESCENES - Transversal

Creació i interpretació: Raphaëlle Pérez, Carles Fernández Giua, Eugenio Szwarcer. Direcció: Carles Fernández Giua.