Teatre Municipal de Girona

Liceu a la Fresca - Manon Lescaut

16/06/2018 - 22.00 h

L'Estació Espai Jove

Entrada lliure

Durada: 3 h

Dramma lirico en quatre actes. Llibret de Domenico Oliva i Luigi Illica amb intervencions de Marco Praga, Ruggero Leoncavallo, Giacomo Puccini, Giulio Ricordi i Giuseppe Adami . Música de Giacomo Puccini.
Estrenada a Torí el 1893, Manon Lescaut va ser el primer gran èxit de Giacomo Puccini (1858-1924), un dels compositors més rellevants de la generació del conegut com a verisme, en què preval l’emoció i la
versemblança de les emocions en l’òpera, superats ja els postulats del bel canto i del romanticisme.

Inspirada en la novel·la Histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut de l’abbé Prévost, publicada a França el 1731, l’òpera pucciniana és la tercera de les adaptacions sobre aquest relat divuitesc, després de les d’Auber i Massenet.
Al llarg dels quatre actes que la integren, Manon Lescaut narra l’ascensió i la caiguda de la jove Manon, adolescent amant de la mundanitat i dels plaers ràpids i fàcils, tot i l’amor sincer que la uneix a Des Grieux. Aquest és un jove burgès que acompanya Manon fins a veure-la morir "sola, perduda, abandonada" al desert de Louisiana, on és condemnada acusada d’exercir la prostitució. La tercera òpera de Puccini consolida l’estil que caracteritzaria a partir d’aleshores la seva obra, veritable apoteosi del melodrama.

01/02/1893: estrena absoluta al Teatro Regio de Torí
05/04/1896: estrena a Barcelona, al Gran Teatre del Liceu
08/01/2007: última representació al Liceu
Total de representacions al Liceu: 60

Manon Lescaut- Ludmyla Monastyrska. Lescaut, germà de Manon - David Bi¸ić. Renato Des Grieux, jove enamorat de Manon- Gregory Kunde. Geronte di Ravoir, recaptador d’impostos - Carlos Chausson. Edmondo, estudiant i amic de Des Grieux - Mikeldi Atxalandabaso. L’hostaler - Marc Pujol. Un músic- Carol Garcia. El mestre de ball - José Manuel Zapata. Un sergent - Michael Borth. Un comandant - David Sánchez. El fanaler - Jordi Casanova. Renato Des Grieux de gran (actor) - Gilbert Bosch. Direcció musical: Emmanuele Villaume. Direcció d’escena: Davide Livermore. Escenografia: Davide Livermore i Giò Forma. Vestuari: Giusi Giustino. Il·luminació: Nicolas Bovey. Videocreació: D-WOK. Assistents de la direcció d’escena: Alessandra Premoli, Albert Estany. Coproducció: Gran Teatre del Liceu,Teatro di San Carlo (Nàpols) i Palau de les Arts Reina Sofía (València). . Orquestra Simfònicai Cor del Gran Teatre del Liceu. Direcció del Cor: Conxita Garcia. Concertino: Kai Gleusteen. Assistència a la direcció musical: Daniel Montané. Assistents musicals: Véronique Werklé, Vanessa García, Rodrigo de Vera, Daniela Pellegrino, Albert Alcaraz i Jaume Trib.