Teatre Municipal de Girona

Bodas de sangre

La Perla 29

22/03/2018 - 20.30 h

Teatre Municipal

26 | 22 | 12 | 8 ¤

Idioma: Castellà

Clara Segura i Nora Navas protagonitzen Bodas de Sangre, de Federico Garcia Lorca.
Una de les obres teatrals més conegudes de l’autor granadí pren una vida nova en un muntatge que posa l’accent en el caràcter poètic i en la musicalitat d’aquest clàssic, una tragèdia sobre la vida, la mort i l’amor.
La tragèdia és l’element fonamental d’aquesta història plena de simbolismes en la qual els costums i la tradició desfermen la tragèdia en la vida d’uns personatges guiats pels seus impulsos vitals. Passions, gelosia, sentiments ombrívols i, com a final, una mort que només la força de l’amor és capaç de vèncer.
Oriol Broggi, director del muntatge, ha vist l’obra com un llarg poema protagonitzat pel nuvi i la núvia, per Leonardo i la seva dona. Al voltant d’ells es desenvolupa un seguit d’escenes marcades per les entrades i sortides d’uns personatges forts i secs, habitants d’un paisatge fet del blanc de la calç de les parets i del vermell de la sang. Un planter d’actors i actrius excepcionals, entre els quals Clara Segura i Nora Navas, donen vida a un muntatge on la música té, també, un protagonisme especial. I és que la interpreta, en directe, Joan Garriga, un acordionista i cantant que ha donat vida a dos projectes musicals que han quedat incrustats en la memòria musical de tota una generació de catalans i catalanes: Dusminguet i La Troba Kung-Fú.
Signa la posada en escena Oriol Broggi, un director premiat repetidament per muntatges com ara L’orfe del clan dels Zhao, Incendis i Antígona, però que ha signat també posades en escena tan recordades com Al nostre gust, una creació de 2015; Una giornata particolare, d’Ettore Scola o Cels, de Wajdi Mouawad

Text: Federico García Lorca. Direcció i espai: Oriol Broggi. Creació musical: Joan Garriga. Repartiment: Ivan Benet, Anna Castells, Nora Navas, Pau Roca, Clara Segura, Montse Vellvehí, Juguetón (¡Ay caballo grande que no quiso el agua!). Músics: Joan Garriga, Marià Roch, Marc Serra. Vestuari: Berta Riera. Llums: Pep Barcons. So: Damien Bazin. Vídeo: Francesc Isern. Caracterització: Helena Fenoy i Marta Ferrer.