Bosch Puy, Josep (Piculives)

Josep Bosch i Puy va néixer a Arbúcies el 1937 i va morir a Girona el 1998. Va començar treballant com a picapedrer i gran part de la seva obra la va desenvolupar en pedra. Va tenir una formació autodidacta i va treballar en diferents disciplines artístiques com el dibuix, la pintura i l'escultura. La seva obra artística es caracteritza per les formes arrodonides, els volums suaus i les línies sinuoses, amb temes de forta càrrega simbòlica, lligats sovint a la terra i la dona com a símbols de fertilitat i de renovació constant del cicle natural. També cal destacar la seva faceta d'inventor.
Piculives va situar el seu taller primer a la seva vivenda de Sarrià, i posteriorment a Girona, on el compartia amb Jaume Faixó. Al llarg de la seva vida l'artista va viure a diferents indrets de les comarques gironines, com Arbúcies, St. Martí de Llémena (durant la dècada dels setantes), Rupià, Banyoles i St. Miquel de Pera.
La seva obra com a artista fou molt prolífica. Quant a les seves obres públiques cal destacar La Majordoma de Sant Narcís i Homenatge a Pau Casals, a Girona, la Dama de l'Estany, a Banyoles, la Dama de la Garrotxa, a Mieres, St. Martí, a St. Martí de Llémena, El Pagès, a Amer, la Creu de Vulpellac i el Drac i l'Esperit dels Camins, dues obres situades al terme municipal d'Oix.


Biografia (Viquipèdia)


Accedir a la descripció ISAD(G)


© 2018 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.