Joventuts Musicals de Girona

1979.
Associació local sense ànim de lucre fundada el 1979 com a delegació de les Joventuts Musicals d'Espanya. El 2 de setembre de 1985 la delegació es va constituir com a associació amb l'aprovació dels estatuts i l'elecció de la Junta Directiva. L'entitat és membre de la federació Joventuts Musicals de Catalunya, que al seu torn és membre de la confederació Joventuts Musicals d'Espanya i aquesta de la Federació Internacional de Joventuts Musicals.
En la seva fundació, l'organització estava encapçalada per Santiago Rodrigo Font, el qual fou el primer president quan es va constituir com a associació. A continuació d'ell, els presidents varen ser Ricard Oliver i Bover (1994-1995), Joan de Manuel-Rimbau (1996-1999), Sadurní Martí Castellà (2000-2009) i Meritxell Maset, l'actual presidenta.
L'associació es dedica a l'organització d'activitats musicals i a col·laborar amb altres entitats per tal de difondre la música i estimular l'interès vers les diferents tradicions musicals. Entre aquestes activitats destaquen els festivals internacionals, anomenats Festival d'Estiu, al principi, i de Primavera, posteriorment; i els pòdiums, uns cicles de concerts per a joves intèrprets. També van editar un butlletí de 1991 a 2001, que primer es va anomenar Nius i després JJMM de Girona Butlletí.


Accedir a la descripció ISAD(G)


© 2018 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.