Preforma

Preforma Ús un projecte destinat a desenvolupar aplicacions de programari lliure capaces de verificar fitxers en formats estÓndard de qualitat per a la preservaciˇ a llarg termini de continguts digitals.

Definiciˇ

Preforma Ús un projecte destinat a desenvolupar aplicacions de programari lliure capaces de verificar formats estÓndard de qualitat per a la preservaciˇ a llarg termini de continguts digitals. El projecte es desenvolupa en el marc del Seventh Framework Programme of the European Community for research, technological development and demonstration activities (2007-2013).

Objectius

L'objectiu principal Ús desenvolupar i implementar un programari de codi lliure amb la finalitat d'identificar i verificar els formats de fitxers segons el seu estÓndard, de manera que pugui esdevenir una eina per a diferents organitzacions p˙bliques europees. Els participants en el projecte estudiaran i fixaran les bases sobre les quals s'haurÓ de desenvolupar el programari i en definiran les necessitats comunes. A partir d'aquest estudi es contractaran, per via de concurs p˙blic, les empreses que duran a terme el disseny del programari i la seva implementaciˇ. L'anÓlisi, la valoraciˇ i la validaciˇ dels resultats serÓ responsabilitat dels organismes participants.

Cronologia

  • Inici de projecte: 2014
  • Tancament de projecte: 2017
  • Durada: 48 mesos

Equip

En el projecte participen 9 pa´sos: SuŔcia, BŔlgica, ItÓlia, Alemanya, Holanda, GrŔcia, Irlanda, Catalunya i Est˛nia.

Participaciˇ

L'Ajuntament de Girona participarÓ principalment en la fase de definiciˇ dels requeriments tŔcnics comuns i de coordinaciˇ i preparaciˇ del procÚs de selecciˇ d'empreses que desenvoluparan el programari. En menor proporciˇ, tambÚ participarÓ en la difusiˇ i en l'avaluaciˇ del projecte. La inversiˇ total de l'SGDAP en el projecte Ús de 72.475 €, en recursos humans i aportaciˇ directa, dels quals 52.917 € corresponen a finanšament de la Uniˇ Europea.

© 2017 Ajuntament de Girona - Plaša del Vi, 1 - 17004 GIRONA.