InterPARES Trust

InterPARES Trust és un projecte liderat per la University of British Columbia que té per objectiu desenvolupar estudis i propostes per a la gestió i preservació dels documents digitals en el Núvol Informàtic (Cloud Computing) amb garanties suficients per a la seva integritat, exactitud i autenticitat.

Definició

InterPARES Trust és un projecte internacional liderat per la University of British Columbia centrat en la gestió i preservació de documents digitals en el Núvol Informàtic. El projecte està finançat principalment pel Social Sciences and Humanities Reseach Council of Canada Partnership Grant i, complementàriament, per la University of British Columbia, sota la direcció de la Dra. Luciana Duranti, a més de les aportacions de les institucions que participen.

Objectius

L'objectiu del projecte és desenvolupar estudis per a l'elaboració de polítiques, procediments i marcs normatius sobre la gestió de documents digitals en xarxes tecnològiques com Internet, amb la finalitat de garantir-ne la confiança pública fonamentada en l'evidència del bon govern i, també, la seva preservació com a memòria digital. La gestió del projecte s'articula entorn de cinc àrees de recerca: infraestructura, seguretat, control, accés i àmbit legal. A més de cinc àrees transversals: terminologia, recursos, polítiques, aspectes socials i educació.

Cronologia

  • Inici de projecte: maig de 2013
  • Tancament de projecte: maig de 2018
  • Durada: 5 anys

Equip

En el projecte hi participen entorn de 200 persones agrupades en 7 equips internacionals: Nord Amèrica, Llatinoamèrica, Europa, Asia, Australàsia, Àfrica i un equip d'organitzacions transnacionals.

Participació

L'Ajuntament de Girona hi participa mitjançant el seu personal tècnic com a col·laborador especialista en el TEAM Europe, en el marc del qual desenvolupa un cas d'estudi sobre polítiques en l'ús de serveis en el Núvol. La inversió total estimada de l'SGDAP com a partner del projecte és de 58.000 €, que inclou l'organització de diversos meetings a la ciutat.© 2020 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.