L’Ajuntament de Girona participa a un taller sobre els components bŕsics per a l’evidčncia dels documents digitals a Newcastle

DIMARTS 1 D'AGOST DE 2017

L’Arxiu Municipal assisteix al segon taller de la xarxa internacional multidisciplinar Recod DNA convidat per la Universitat de Northumbria.

La Universitat de Northumbria ha organitzat el segon taller de la xarxa internacional multidisciplinar Record DNA a Newcastle el passat 20 de juliol.

L'objectiu de la xarxa Record DNA és d'establir els components bŕsics d'evidčncia dels documents digitals.

En aquest segon taller han estat convidats professionals tan del món dels arxius com una selecció de diferents disciplines; arxivers, advocats, historiadors, filňsofs, experts en seguretat i informŕtics. Majoritŕriament els assistents eren del Regne Unit, perň també s'ha volgut comptar amb especialistes d'arreu del món, com ara Texas, Canadŕ, Austrŕlia, Sučcia, Alemanya i Girona. És en aquest punt en que l'Ajuntament de Girona ha estat convidat a través de l'Arxiu Municipal. Els participants procedien d'universitats, ens locals, arxius nacionals i sector privat.

Al llarg de la jornada s'ha treballat amb la identificació dels components d'evidčncia dels documents digitals. El resultat serŕ usat per establir noves línies de recerca durant els propers mesos i una presentació final a Londres a final d'aquest any 2017.

L’oportunitat de participació d’aquesta xarxa es deu a la presčncia de l’Ajuntament de Girona en projectes europeus i internacionals de preservació digital com ara PREFORMA i InterPARES Trust.

© 2018 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.