PREFORMA entra a la fase final del projecte

DIVENDRES 10 DE MARš DE 2017

L'Ajuntament de Girona participa en una reuniˇ a PÓdua per l’avaluaciˇ final dels programaris desenvolupats

PREservation FORMAts for Culture Information/e-Archives Ús un projecte cofinanšat per la Comissiˇ Europea per a promoure l’˙s de formats en la preservaciˇ a llarg termini de continguts digitals, i que aquests responguin a estÓndards de qualitat. Per aquest motiu, l'objectiu ha estat desenvolupar programaris de codi lliure que facilitin la verificaciˇ dels formats de fitxers segons l’estÓndard de referŔncia i, alhora, promoure que esdevingui una eina bÓsica per a qualsevol organitzaciˇ p˙blica europea.

Consensuades les necessitats comunes entre els socis del projecte, es va convocar un concurs p˙blic per a desenvolupar els programaris i, a hores d’ara, ja es poden descarregar i provar des de la web del projecte i altres punts habilitats.

A la reuniˇ de PÓdua (8-10 de marš) es porten a terme les darreres proves pilot i en l’any de projecte que resta es realitzaran activitats de formaciˇ entre organitzacions i persones usuÓries arreu d'Europa.

El projecte estÓ liderat pels Arxius Nacionals de SuŔcia i compta amb la participaciˇ de 14 socis europeus. El Servei de Gestiˇ Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) de l’Ajuntament de Girona ha participat en la definiciˇ dels requeriments tŔcnics comuns, en el procÚs de selecciˇ de les empreses que han desenvolupat el programari i, actualment, en l’avaluaciˇ dels programaris i la seva difusiˇ.

© 2018 Ajuntament de Girona - Plaša del Vi, 1 - 17004 GIRONA.