“Rutas del románico” de Narcís Sans, nou vídeo a la pàgina d’inici

DIVENDRES 3 DE FEBRER DE 2017

Aquest film, realitzat per Narcís Sans l’any 1962 pretén donar a conèixer els principals monuments de l’art romànic a les comarques gironines.

El film fou produït per la Diputació de Girona i va comptar amb un guió de l’arqueòleg Miquel Oliva Prat. Al llarg de 45 minuts es mostren els monestirs, claustres, capitells, portalades i il·lustracions d’època romànica en un recorregut que visita Girona, Banyoles, Besalú, Palera, Beuda, Lladó, Sant Joan les Fonts, Sant Joan de les Abadesses, Camprodon. Llanars, Molló, Sant Aniol d’Aguja, Beget, Rocabruna, Ripoll, Queralbs, Núria, Planès, Santa Coloma de Ger, Santa Coloma de Farners, Sant Feliu de Guíxols, Cruïlles, San Julià de Boada, Ullastret, Canapost, Vilabertran, Peralada, Castelló d’Empúries, Roses, San Quirze de Colera i Sant Pere de Roda.

La primera referència que trobem a la premsa és d’abril de 1963, on es diu el següent: “Conocíamos de Narciso Sans su “Ruta del Románico”, su film sobre la Costa Brava y últimamente sus inmersiones, cámara en ristre, por nuestras mediterráneas aguas” (Los Sitios, 28/04/1963). No obstant, la primera projecció de la qual en tenim constància a través de la premsa és la que es va fer el 15 de novembre del mateix any a la 1a Assemblea Provincial de Turisme (Los Sitios, 15/11/1963). Més endavant, el maig de 1964, té lloc una altra projecció pública en el marc d’una sessió acadèmica organitzada pel Patronat de Cultura Eiximenis, després d’unes conferències a càrrec de Lluís Pericot i Frederic Marés. (Los Sitios, 23/05/1964)

© 2018 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.