L’Ajuntament de Girona, guardonat en la segona edició dels Reconeixements d’Administració Oberta

DIMARTS 31 DE GENER DE 2017

El consistori ha estat distingit per la implantació de l’administració digital dins la categoria de municipis de més de 50.000 habitants

L’Ajuntament de Girona va rebre el passat 26 de gener el guardó Reconeixement d’Administració Oberta en un acte que va tenir lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona el marc del II Congrés de Govern Digital. El guardó reconeix a l’Ajuntament de Girona el fet de ser un dels consistoris catalans (en la categoria de municipis de més de 50.000 habitants) destacats pel que fa al grau d’implantació d’administració digital.

La tinenta d’alcaldia i regidora d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas va rebre el reconeixement de mans de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs. M. Àngels Planas va destacar que es tracta d’un premi col•lectiu per a totes aquelles persones que treballen a l’Ajuntament: “Es tracta d’un guardó merescut i treballat, que és de totes i cadascuna de les persones que treballen a l’Ajuntament. Avui és un dia per agrair i reconèixer la bona tasca que fa el personal municipal i també per reconèixer i destacar l’aposta per la innovació que es fa des del govern; una aposta que no té cap més objectiu que traslladar aquesta innovació a la relació entre la ciutadania i l’administració. Estem satisfets per aquest reconeixement, però no ens quedarem parats i, des del govern d’aquest ajuntament, seguirem incorporant totes les millores que siguin necessàries per facilitar aquesta relació”.

Aquests reconeixements s’atorguen amb base als indicadors objectius que recull el Consorci AOC analitzant les webs dels ens locals i l’ús dels serveis del Consorci AOC i que es publiquen en l’Informe d’e-Administració a Catalunya. L’objectiu d’aquests reconeixements és valorar i reconèixer la implantació de l’administració electrònica als ajuntaments catalans. Al web del Consorci AOC es pot consultar la metodologia i els indicadors específics.

El II Congrés de Govern Digital va comptar també amb la participació de l’Ajuntament de Girona en una de les taules rodones que es van portat a terme, concretament amb l’espai “Impulsant la transformació digital”, en el qual va intervenir el cap de secció de Gestió Documental i Arxiu de l’Ajuntament, Lluís-Esteve Casellas. La taula rodona es va centrar en debatre les experiències de bones pràctiques a l’administració pública catalana. En el cas de l’Ajuntament de Girona es va posar en relleu l’experiència en els darrers quinze anys a partir de la col•laboració, principalment, de diversos serveis municipals, com el Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP), el Servei de Sistemes i Tecnologies de la Informació (SSTI) i la Secretaria General, que permet gestionar de manera normalitzada més de 300.000 expedients en els seus sistemes de gestió.

En aquest sentit cal remarcar que, des del passat 16 de gener, s’ha iniciat ja la gestió dels expedients administratius en suport completament digital al consistori, un dels canvis organitzatius de més transcendència administrativa en la història de l’Ajuntament.

© 2018 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.