Nevada a Girona 1987

DILLUNS 19 DE DESEMBRE DE 2016

Nou vídeo a la pàgina d'inici del web del SGDAP

Aquest vídeo del fons Narcís i Miquel Sans ens mostra la ciutat de Girona sota la nevada del dia 14 de gener de 1987, des de dins d'un cotxe, en un recorregut que va des de l'entrada nord de la ciutat fins a la plaça Catalunya, passant pel carrer Santa Clara.

La nevada de 1987 es va produir un any després d'una altra nevada important, la de 30 de gener de 1986. Segons les cròniques dels diaris, la neu va començar a caure durant la matinada i va provocar talls de carreteres a tota la demarcació. No va nevar, però, a tot arreu igual. La comarca més afectada va ser l'Alt Empordà on la nevada va ser més intensa. Així, per exemple, segons les cròniques dels diaris, els bombers van haver de portar el pa al poble d'Agullana, i es van produir talls en el subministrament elèctric a diverses poblacions com la Jonquera, Cadaqués, el Port de la Selva, Llançà, Portbou i d'altres de més petites.

A Girona no es van produir grans incidents. El llavors tinent d'alcalde Francesc Francisco, assenyalava (Punt Diari, 15-01-1987) que el fet que comencés a nevar de matinada va fer que molts nens ja no anessin a l'escola i que molta gent sortís de casa preparada amb roba d'abric o cadenes. Tot i així va haver-hi incidents en alguns dels barris més als de la ciutat on era necessari l'ús de cadenes i es va suspendre el servei d'autobusos.

Més informació a:
Punt Diari, 15/01/1987, p. 4
Diari de Girona, 15/01/1987, p. 5

© 2019 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.