L'Arxiu Municipal de Girona i l'Arxiu Històric de Girona commemoren el Dia dels Drets Humans

DIMECRES 30 DE NOVEMBRE DE 2016

Amb una conferència de Josep Clara sobre la repressió franquista

Per commemorar el Dia dels Drets Humans, l'Arxiu Històric de Girona i l'Arxiu Municipal de Girona organitzen la conferència "Perseguits després de morts. La monstruositat jurídica de la repressió franquista" a càrrec del professor d'Història de la Universitat de Girona, Josep Clara. L'acte tindrà lloc a la seu de l'Arxiu Històric de Girona (Pl. De Sant Josep, 1. Girona) el dia 12 de desembre de 2016, a les 7 de la tarda.

Sense cap mena de respecte pels drets humans, la repressió franquista de postguerra va ser implacable. A l'hora de passar comptes als vençuts de la Guerra Civil, la xarxa repressiva practicà, fins i tot, la monstruositat jurídica de perseguir i dictar sentències contra els morts. La conferència en reportarà uns quants exemples, de persones traspassades i expedientades, en virtut de la Llei de Responsabilitats Polítiques i la de Repressió de la Maçoneria i el Comunisme.

El Dia dels Drets Humans se celebra a tot el món el 10 de desembre per commemorar el dia que l'Assemblea de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans, l'any 1948.

La Declaració Universal dels Drets Humans és un codi moral, ètic i jurídic que empara els drets humans considerats bàsics i que s'apliquen, sense excepció, a tots els éssers humans. Està formada per un preàmbul i 30 articles que recullen drets de caràcter civil, polític, social, econòmic i cultural. El document ha estat traduït a més de 500 idiomes.

Més informació a: Dia dels Drets Humans.

© 2018 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.