Cent anys de l'edifici de Correus i Telègrafs de Girona

DISSABTE 8 D'OCTUBRE DE 2016

Nou recurs web del SGDAP per commemorar el Dia Mundial del Correu que se celebra el 9 d'octubre

L'Ajuntament de Girona, a través del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP), commemorarà enguany el Dia Mundial del Correu amb la creació d'un nou recurs web dedicat al centenari de l'edifici de Correus i Telègrafs de Girona. Aquest 2016 es commemoren els 100 anys de l'inici de les obres de construcció d'aquest equipament a la ciutat, ubicat a l'avinguda de Ramon Folch i dissenyat pels arquitectes Enric Catà i Eusebi Bona.

Concretament, el dia 30 d'octubre de 1916 es va celebrar amb solemnitat la col·locació de la primera pedra del que seria l'edifici de Correus de Girona. L'acte va tenir lloc com a part del programa de les Fires de Sant Narcís d'aquell any i hi van assistir nombroses autoritats, tal com esmenta la premsa de l'època.

El concurs per al projecte de construcció del nou edifici de Correus es va convocar l'any 1915 i només s'hi van presentar dos propostes: una firmada per Rafael Masó i una altra dels arquitectes Enric Catà i Catà i Eusebi Bona i Puig, que va resultar guanyadora. Després d'algunes modificacions en el projecte i en el pressupost, el 30 d'octubre de 1916 van començar les obres que es van allargar fins a l'any 1919. L'edifici es va obrir al servei l'any 1922.

El recurs web que presenta l'SGDAP recupera aquesta efemèride i exposa diversos documents entre els quals hi ha fotografies de l'acte de col·locació de la primera pedra, la crònica a les pàgines del Diario de Gerona de avisos i noticias, alguns plànols de l'edifici o el programa de les Fires de Sant Narcís de 1916, entre d'altres.

El 9 d'octubre se celebra cada any el Dia Mundial del Correu, que commemora la creació de la Unió Postal Universal (UPU) l'any 1874. La UPU és un organisme especialitzat de les Nacions Unides (des de 1948) que es va crear amb l'objectiu d'unificar els serveis postals dels diferents territoris del món i que va establir el principi de llibertat de trànsit en els enviaments de correspondència.

Accedir a: Cent anys de l'edifici de Correus i Telègrafs de Girona

© 2018 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.