Participació de l’Arxiu Municipal al International Seminar and Symposium: Policy Matters

DIMARTS 12 DE FEBRER DE 2019

Vancouver, 14 I 15 de febrer.

L’Associació d’Arxivers Canadencs, mitjançant la Secció d’Estudiants de la Universitat de la Columbia Britànica (ACA@UBC), organitza anualment aquest seminari i simposi internacional, que aquest any arriba a la desena edició i se centra en les polítiques per a una bona gestió de la informació a les organitzacions. El seminari i el simposi compten, a més, amb la participació de professionals convidar d’Anglaterra, Bèlgica, Canadà, Nigèria, Suècia i Suïssa

La representació de l’Arxiu Municipal de Girona anirà a càrrec de Lluís-Esteve Casellas, que participarà en dues taules rodones del Seminari amb el títol de Polítiques i tecnologia i, posteriorment, Polítiques i privacitat de dade. El desenvolupament del Seminari es basa en taules rodones sobre temes seleccionats i preparats prèviament pels estudiants, que posaran a prova els convidats en cadascuna de les sessions. L’endemà també farà la conferència que obrirà el Simposi, amb el títol Serveis electrònics de confiança en el context Government-to-Government (G2G).

La invitació de l’ACA@UBC parteix de la participació de l’Ajuntament de Girona en el projecte InterPARES Trust, sobre la preservació de l’autenticitat i la confiança de la informació i els documents en el Núvol. L’Ajuntament hi ha participat amb un estudi de cas sobre l’impacte dels serveis electrònics oferts per les administracions públiques supramunicipals de l’Estat i de Catalunya sobre l’organització i gestió de l’Ajuntament.

InterPARES Trust és la quarta fase del projecte InterPARES, esdevenint el projecte de recerca que durant més anys ha estat finançat pel govern de Canadà. El projecte sempre ha estat liderat per la Universitat de la Columbia Britànica, una de les universitats més prestigioses en l’àmbit de l’Arxivística, sota la direcció de la Dra. Luciana Duranti al llarg dels 20 anys de durada de projecte.

InterPARES Trust finalitza just aquest mes de febrer (2014-2019), té un abast mundial malgrat ser un projecte canadenc i ha mobilitzat més de 400 professionals d’arreu del món. L’Ajuntament de Girona és l’única institució de Catalunya i l’Estat Espanyol que hi ha participat.

Més informació a ACA@UBC 11th International Seminar and Symposium: Policy Matters

© 2019 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.