L’Arxiu Municipal publica al web els carnets del personal depurat de l’Ajuntament de 1939

DIJOUS 31 DE GENER DE 2019

Incorpora també tots els expedients de depuració del personal municipal.

L’Arxiu Municipal va crear ara fa un any un recurs web on es donava a conèixer la primera repressió franquista a la nostra ciutat amb els judicis sumaríssims, les llistes de persones afusellades i els expedients de depuració del personal municipal. Ara posem rostre a les persones depurades amb la publicació dels seus carnets laborals d’identificació. Amb aquest objectiu s’han digitalitzat les fitxes o carnets dels treballadors de l’Ajuntament de Girona expedits entre el juliol de 1939 i 1940. Són un total 205 carnets de persones depurades. També s’inclouen alguns carnets del personal de l’Ajuntament de l’any 1937 que permeten fer una comparativa entre aquests dos anys.

A part dels carnets, s’han incorporat 195 expedients de depuració del personal no sancionat (3.130 pàgines) que se sumen als 75 expedients de depuració del personal sancionats publicats l’any passat. Així, es poden consultar a la web un total de 270 expedients de depuració (5.815 pàgines).

D’altra banda, s’han relacionat els noms de les persones afusellades que consten al registre del cementiri de Girona amb els de les que apareixen a les fitxes i expedients de la presó, a partir de la documentació conservada a l’Arxiu Històric de Girona.

A la web de l’Arxiu Municipal de Girona es poden consultar altres recursos sobre les conseqüències de l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat, el 4 de febrer de 1939, ara fa 80 anys:

© 2019 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.