Presentaciˇ del llibre "Fotografia en temps de Noucentisme..."

DIMARTS 18 DE DESEMBRE DE 2018

L'acte va tenir lloc el passat dilluns 17 de desembre.

El Salˇ de Descans del Teatre Municipal es va omplir amb motiu de la presentaciˇ del llibre “Fotografia en temps de Noucentisme. Adolf Mas, ValentÝ Fargnoli, Jeroni Martorell i el Repertori IconogrÓfic”, escrit pel cap del Servei de Gestiˇ Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas. A l’acte, hi van participar el mateix Boadas, juntament amb el director de l’Institut CatalÓ de Recerca en Patrimoni Cultural, Joaquim Nadal i la professora de la Universitat Pompeu Fabra N˙ria F. Rius.

El llibre, editat per l’Ajuntament de Girona, analitza la vinculaciˇ d’Adolf Mas, ValentÝ Fargnoli i Jeroni Martorell amb l’elaboraciˇ del Repertori IconogrÓfic d’Espanya i la intervenciˇ que hi va tenir cadascun d’ells. ValentÝ Fargnoli Ús un actor principal en la tasca de creaciˇ d'un inventari grÓfic del patrimoni catalÓ, articulat en diferents projectes, per˛ concretat sobretot en el Repertori IconogrÓfic d'Espanya. Aquest inventari va ser impulsat per l'Institut d'Estudis Catalans i coordinat en el camp fotogrÓfic per Adolf Mas.

A mÚs, la publicaciˇ posa en valor la figura del fot˛graf ValentÝ Fargnoli, de qui se celebra el 75Ŕ aniversari de la seva mort el 2019. Fargnoli va nÚixer a Barcelona el 1895 i va morir a Girona el 1944.

© 2019 Ajuntament de Girona - Plaša del Vi, 1 - 17004 GIRONA.