Viquimarató a l’Arxiu Municipal

DIMECRES 6 DE JUNY DE 2018

L’Arxiu Municipal de Girona organitza una Viquimarató per al proper dissabte 9 de juny, Dia Internacional dels Arxius.

Una viquimarató és un esdeveniment on editors de Viquipèdia es reuneixen en un mateix espai per a publicar i millorar un tema o grup d'articles de la Viquipèdia, a més d'incloure una sessió de formació bàsica per a nous editors. L’objectiu d’aquesta Viquimarató és, doncs, donar a conèixer a la comunitat de viquipedistes, i a tothom que estigui interessat, la importància de la documentació que es custodia a l’Arxiu Municipal, que va des del segle XII fins a l’actualitat, per tal que se’n facin nous articles a la Viquipèdia relacionats amb aquests documents o amb els seus productors, o que es millorin els que ja existeixen. És el cas, per exemple, del llibre del Sindicat Remença de 1448, que forma part del registre de la Memòria del Món de la Unesco.

L’activitat està adreçada a qualsevol persona interessada en la història de Girona, en la documentació que es conserva a l’Arxiu Municipal o en la difusió de coneixements a través de la Viquipèdia, i en un sentit més ampli, a tothom que estigui disposat a aprendre i a passar-s’ho bé alhora.

La Viquimarató és una activitat gratuïta; tindrà lloc dissabte dia 9 a l’Arxiu Municipal (placeta de l’Institut Vell, 1), de les 9:30 h a les 13:30 h, i inclou l’esmorzar.

El Dia Internacional dels Arxius es va celebrar per primera vegada l’any 2008, 60 anys després de la creació, per part de la UNESCO, del Consell Internacional d’Arxius (8 de juny de 1948), l’organització que aplega les institucions arxivístiques i els arxivers professionals d’arreu del món. L’Arxiu Municipal de Girona organitza cada any una activitat diferent per a commemorar aquest dia.

Més informació a: Dia Internacional dels Arxius

© 2019 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.