Lluís-Esteve Casellas s’incorpora al Comitè Ad Honorem de la Red de Archivos Diplomáticos Iberoamericanos (RADI)

DILLUNS 19 DE MARÇ DE 2018

És la primera vegada que RADI designa un professional no americà.

El passat 15 de febrer es va formalitzar la designació de Lluís-Esteve Casellas, cap de la Secció de Gestió Documental i Arxiu de l’Ajuntament de Girona, com a membre del Comitè Ad Honorem de la Red de Archivos Diplomáticos Iberoamericanos (RADI). A proposta de la delegació del Perú i amb el suport de l’Uruguay i Xile, s’acordà la designació a la darrera reunió del Consell Intergovernamental, celebrada a Ciutat de Mèxic el 30 de novembre i 1 de desembre de 2017.

La Red de Archivos Diplomáticos Iberoamericanos és un Programa de Cooperació Internacional aprovat en la Cimera de Caps d’Estat i de Govern celebrada a Oporto al 1998. Durant els seus vint anys d’existència l’objectiu ha estat la cooperació en matèria entre els arxius de les Cancelleries dels països iberoamericans. Les seves principals actuacions se centren en la seva modernització, l’aplicació homogènia de normes internacionals, la promoció de la investigació arxivística i, també, la formació i capacitació professional.

L’objectiu del Comitè Ad Honorem és l’assessorament tècnic en la valoració dels projectes que opten a finançament del RADI. La convocatòria de finançament és anual i oberta als diferents arxius de les Cancelleries. L’Any 2017 es finançaren projectes d’intervenció sobre arxius diplomàtics de Colòmbia, Cuba, Mèxic (2), Portugal i Xile.

Des de l’any passat RADI també convoca anualment un Premi a la Investigació en la valoració del qual també hi pot col·laborar el Comitè Ad Honorem. La guanyadora de la primera edició fou Daniela Morales Muñoz amb el treball El exilio brasileño en México durante la dictadura militar en Brasil (1964-1979).

La participació al Comitè Ad Honorem s’emmarca en la projecció i cooperació internacional portada a terme des de fa anys pel Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l’Ajuntament de Girona i, com a tal, és una col•laboració tècnica i professional desinteressada i no remunerada amb una durada màxima de tres anys.

Més informació: Red de Archivos Diplomáticos Iberoamericanos (RADI)

© 2019 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.