Conferència de Xavier Antich sobre Arxius, fotografia, drets humans i memòria

DILLUNS 11 DE DESEMBRE DE 2017

Un any més l’Arxiu Històric de Girona i l’Arxiu Municipal de Girona col·laboren en la commemoració del Dia Internacional de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Xavier Antich, filòsof i professor d’estètica de la Universitat de Girona oferirà avui, dia 11 de desembre a les 19,30 h, la conferència que porta per títol “Arxius, fotografia, drets humans i memòria. La batalla per les imatges que encara falten” La conferència vol reflexionar sobre l’aparent contradicció que suposa el fet que, en l’època de la hiperinflació de les imatges fotogràfiques, pugui passar desapercebut un fenomen rellevant que va en la línia completament contrària: les fotografies que encara falten, les que no es van poder fer, les que es van fer i es van destruir, o voler destruir, les que no havien de circular i que ningú no havia de conservar.

La conferència abordarà la problemàtica de les imatges fotogràfiques i dels arxius en el combat per la memòria i la defensa dels drets humans, i s’ocuparà d’alguns casos concrets que poden servir com a model del paper essencial que, en aquests contextos, ocupen els arxius.

Per segon any, l’Arxiu Històric de Girona i l’Arxiu Municipal de Girona col·laboren en l’activitat Arxius i Drets Humans que serveix per commemorar que el dia 10 de desembre de 1948 l'Assemblea de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans.

La conferència tindrà lloc a l’Arxiu Municipal de Girona (Placeta de l'Institut Vell, 1).

Més informació a: Dia dels Drets Humans

© 2019 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.