L’experiència del CRDI en la gestió del patrimoni fotogràfic ha estat present en una trobada internacional a Montevideo

DIJOUS 2 DE NOVEMBRE DE 2017

Entre el 30 d’octubre i l’1 de novembre s’ha celebrat el Encuentro Internacional de Preservación de Fotografía Patrimonial

Joan Boadas, director del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l’Ajuntament de Girona, ha participat aquests dies en el Encuentro Internacional de Preservación de Fotografía Patrimonial que organitza el Centro de Fotografía de Montevideo. Boadas ha ofert la conferència "Gestionar, conservar y difundir el patrimonio cinematográfico: viejos retos, nuevas oportunidades” i ha estat entrevistat pel director del centre Daniel Sosa.

Aquesta trobada té per objectiu reflexionar sobre el capital humà que requereix la preservació del patrimoni fotogràfic. La transmissió i docència de les bones pràctiques per a la conservació d’imatges és un dels reptes més importants i costosos en la gestió dels arxius i col·leccions fotogràfiques, ja que es tracta d’un àmbit en constant evolució i actualització. Així doncs, aquesta trobada vol ser un marc de reflexió i un espai d’intercanvi d’experiències entorn la docència de la conservació del patrimoni fotogràfic.

A la trobada hi participen, juntament amb Joan Boadas, professionals de prestigi en el camp de la conservació de fotografies com Anne Cartier-Bresson (París, França), Bertrand Lavédrine (París, França), Sylvie Pénichon (Chicago, EEUU), Grant Romer (Rochester, EEUU); Fernando Osorio (México) o Luis Pavao (Lisboa, Portugal).

Més informació a: Centro de Fotografía de Montevideo

© 2018 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.