Ajuntament de Girona - web
Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions

Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions

NOTÍCIES

 

"Ensenyament vol crear un arxiu històric dels centres educatius públics de Girona"

08/07/2014

Els Serveis Territorials demanen material a les escoles i els instituts

PILI TURON.
El Departament d'Ensenyament a Girona s'ha proposat crear un arxiu històric dels centres públics de la demarcació, motiu pel qual ha demanat la col·laboració de les escoles i els instituts. En concret, després d'acabar les classes del curs 2013-2014, els Serveis Territorials han proposat als centres que donin o cedeixin per un temps el material o els fons documental que conservin, els quals s'incorporaran a un recull consultable tant per la ciutadania en general com per investigadors.

El projecte promogut pels responsables de la Conselleria pretén aplegar tot el material que sigui possible per documentar la història dels centres educatius públics a Girona, tant des del punt de vista de l'edifici -plànols, fotografies o notícies de premsa, per exemple- com del professorat i el personal de serveis, de l'alumnat -orles, premis, estudiants destacats...-, els projectes educatius i la vida de cada escola o institut -cronologies, pòsters, publicacions o imatges-. Amb aquesta finalitat, els Serveis Territorials han confeccionat un índex temàtic que ha estructurat en cinc apartats.

Recull digitalitzat i obert

El director territorial d'Ensenyament, Albert Bayot, va explicar que després d'haver reorganitzat un registre de documentació històrica dels centres gironins s'ha decidit demanar-los ajuda, "per construir un sistema d'arxius amb material digitalitzat que pugui contenir des de fotos a memòries, vídeos, plànols o materials didàctics que configurin la història de cada centre public". Aquesta tasca no s'havia realitzat fins ara i, tal com va detallar Bayot, preveu dues vies de col·laboració: que les escoles facin arribar als Serveis Territorials el material que ja tinguin digitalitzat per tal d'indexar-lo adequadament i afegir-lo a la base de dades que pertoqui; o que els deixi la documentació en paper que conservin, per tal de digitalitzar-la al Departament i arxivar-la.

Una vegada completada aquesta feina, cada centre disposarà d'una còpia del material històric que hagi aportat i que els Serveis Territorials d'Ensenyament conservaran de manera centralitzada. La base de dades final serà de consum intern, però també estarà oberta a qualsevol ciutadà que desitgi consultar-la o, per exemple, a estudiants i investigadors de la Universitat de Girona. Per tal de demanar la col·laboració en el projecte, Albert Bayot va adreçar una carta a les direccions de tots els centres educatius.

Extret de: Ensenyament vol crear un arxiu històric dels centres educatius públics de Girona. Diari de Girona. 08/07/2014

 TORNAR A DALT 

"Més de 10.000 visitants a la mostra sobre Dalí amb fotos d'EFE" [+]
18/09/2014
Convoquen una beca en homenatge al conservador de patrimoni Ángel Fuentes [+]
17/09/2014
"La Casa de Cultura projecta un cicle de cinema i arxivística" [+]
17/09/2014
"Català-Roca i Elvira, protagonistes a la Biennal Xavier Miserachs" [+]
12/09/2014
"Històries de Girona" [+]
12/09/2014
"L'AGT lliura 25 anys de memòria teatral a Girona" [+]
12/09/2014
"Més de sis mil visualitzadors, a ‘Mirades d'ahir'" [+]
04/09/2014
"Mostra a Olot de documents de la guerra de Successió" [+]
03/09/2014
"El fons d'Esteva i Cruañas, a l'arxiu municipal guixolenc" [+]
01/09/2014
"La fotografia de Miquel Ruiz, a l'Off de Perpinyà" [+]
28/08/2014
"Olot viu l'onzena Biennal de Fotografia" [+]
08/08/2014
"Recuperen en línia els ‘Quaderns de la Revista de Girona' exhaurits" [+]
06/08/2014
"Digitalitzen 41 dels 170 títols publicats de 'Quaderns de la Revista de Girona'" [+]
06/08/2014
"Els arxivers recelen de la futura llei de transparència" [+]
23/07/2014
"Deficiències al terra fan ajornar l'estrena de l'arxiu de la Selva fins a l'octubre" [+]
21/07/2014

 

Pàgina actualitzada el 19/09/14

Copyright © 2014  Ajuntament de Girona  |  Mapa del web  |  Contacte  |  Avís legal  |  sgdap@ajgirona.cat