Ajuntament de Girona - web
Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions

Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions

NOTÍCIES

 

"Neix la 'Fonoteca de Cobla'"

03/07/2014

La cobla Ciutat de Girona inicia un projecte per preservar i difondre el llegat dels compositors de cobla gironins

La cobla Ciutat de Girona ha iniciat un nou projecte que busca preservar i difondre el llegat dels compositors de cobla gironins. Es tracta de la col·lecció musical, un conjunt de CDs, anomenada la 'Fonoteca de Cobla', amb la qual volen recuperar la memòria de compositors com Albert Cotó, Josep Maria Carbonell o Enric Baró. La iniciativa s'estrena homenatjant al músic Francesc Peric, que enguany es commemora el centenari de la seva mort. En aquest primer volum s'han inclòs cinc de les sis sardanes que l'artista va compondre i també s'hi poden trobar una desena de pas-dobles, masurques o xotis. L'agrupació gironina de cobla ja està treballant en el segon volum que estarà dedicat a Narcís Costa.

El projecte compta amb el suport de l'Ajuntament de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona. En el primer volum que gira al voltant de la figura de Francesc Perich Escosa, s'hi podran escoltar cinc de les sis sardanes que l'artista va compondre. Des de la cobla Ciutat de Girona han destacat que tot i l'intens treball de recerca realitzat, ha estat impossible trobar la sardana titulada 'Angelical'. A més, el primer CD també compta amb una desena de temes, com valsos, polques, americanes o vals-jota, entre d'altres.

"Necessitem fer gestes d'aquestes característiques per poder garantir la pervivència d'allò que ens ha fet com som", ha explicat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. El batlle ha celebrat la fina de l'agrupació musical gironina tot assegurant que "ha rescatat de l'oblit persones que no ens podem permetre el luxe que quedin oblidades". D'altra banda, el director de la cobla Ciutat de Girona, Jesús Ventura, ha destacat que el naixement de la col·lecció "vol deixar constància d'un llegat massa vegades oblidat d'una sèrie de compositors notoris".

Per tirar endavant el projecte, els membres de la formació musical gironina han creat un logotip específic que serà el segell d'aquesta producció musical. La cobla Ciutat de Girona va néixer ara fa 40 anys i subratllen que l'objectiu d'aquesta col·lecció és posar de relleu figures gironines importants que eren poc conegudes. Els organitzadors ja estan preparant el segon volum de la 'Fonoteca de Cobla' que estarà dedicat al mestre Narcís Costa Horts. A més, subratllen que la llista de compositors gironins que poden formar part de la col·lecció és inacabable amb noms com Joan Carreras Dagas, Francesc d'Asís Font i Martinez o Fèlix Farro.

L'acte de presentació del primer volum ha comptat amb la presència del vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, el delegat territorial del Departament de Cultura de la Generalitat, Antoni Baulida, i el president de la Confederació sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado.

Extret de: Neix la ´Fonoteca de Cobla´. Diari de Girona. 03/07/2014

 TORNAR A DALT 

"Més de 10.000 visitants a la mostra sobre Dalí amb fotos d'EFE" [+]
18/09/2014
Convoquen una beca en homenatge al conservador de patrimoni Ángel Fuentes [+]
17/09/2014
"La Casa de Cultura projecta un cicle de cinema i arxivística" [+]
17/09/2014
"Català-Roca i Elvira, protagonistes a la Biennal Xavier Miserachs" [+]
12/09/2014
"Històries de Girona" [+]
12/09/2014
"L'AGT lliura 25 anys de memòria teatral a Girona" [+]
12/09/2014
"Més de sis mil visualitzadors, a ‘Mirades d'ahir'" [+]
04/09/2014
"Mostra a Olot de documents de la guerra de Successió" [+]
03/09/2014
"El fons d'Esteva i Cruañas, a l'arxiu municipal guixolenc" [+]
01/09/2014
"La fotografia de Miquel Ruiz, a l'Off de Perpinyà" [+]
28/08/2014
"Olot viu l'onzena Biennal de Fotografia" [+]
08/08/2014
"Recuperen en línia els ‘Quaderns de la Revista de Girona' exhaurits" [+]
06/08/2014
"Digitalitzen 41 dels 170 títols publicats de 'Quaderns de la Revista de Girona'" [+]
06/08/2014
"Els arxivers recelen de la futura llei de transparència" [+]
23/07/2014
"Deficiències al terra fan ajornar l'estrena de l'arxiu de la Selva fins a l'octubre" [+]
21/07/2014

 

Pàgina actualitzada el 20/09/14

Copyright © 2014  Ajuntament de Girona  |  Mapa del web  |  Contacte  |  Avís legal  |  sgdap@ajgirona.cat