Ajuntament de Girona - web
Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions

Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions

NOTÍCIES

 

"Multitudinari adéu a Modest Prats cantant a cor el 'Virolai'"

01/04/2014


Ampliar imatge

 
La vida del capellà lingüista Modest Prats es va apagar la nit de dissabte però la seva obra continua ben viva, segons van tenir cura de fer notar les persones que van intervenir en el seu comiat, ahir a l'església de Santa Susanna del Mercadal de Girona

DANIEL BONAVENTURA.
L'església de santa susanna del mercadal de girona es va omplir ahir en la missa funeral per l'ànima de Modest Prats, el capellà lingüista que va morir la nit de dissabte després de lluitar els darrers anys contra la malaltia de l'Alzheimer. Mostres de dol. En primer terme, els familiars i a segon terme el rector Sergi Bonet, l'alcalde Carles Puigdemont, i els consellers Santi Vila i Ferran Mascarell. A l'exterior de l'església cantant el Virolai. Salomó Marquès, Anna Pagans, Miquel Berga, Narcís Jordi Aragó, Josep Maria Terricabras i, entre altres, Marina Geli. Una trentena llarga de capellans van acompanyar el bisbe Francesc Pardo en l'ofici.

Una multitud es va congregar ahir per acomiadar-se de Modest Prats, el capellà lingüista, conegut professor de la Universitat de Girona, mort la nit de dissabte després de patir uns anys el càstig de l'Alzheimer. El bisbe Francesc Pardo va oficiar a l'església de Santa Susana del Mercadal una missa per a l'ànima de qui havia estar rector d'aquesta parròquia i, a més a més de les tasques evangèliques, va desenvolupar una intensa carrera com a professor de llengua i va influir decisivament en la recuperació de la llengua i la cultura catalanes.

Entre els assistents hi havia familiars, moltes autoritats, una nombrosa representació de la comunitat universitària i també molts feligresos que volien dir l'últim adéu a qui havia sigut el seu rector. El comiat final va tenir lloc al carrer, a l'aire lliure, sota el bosc de palmeres de la plaça de Santa Susanna, on els assistents van entonar a cor el Virolai.

Les despulles de qui va ser rector de Medinyà i de Vilafreser, i coautor de llibres com El futur de la llengua catalana, van ser tot seguit traslladades a Castelló d'Empúries, on Modest Prats havia nascut l'any 1936, per rebre sepultura al cementiri on reposen les restes dels seus pares.

A banda dels consellers Santi Vila i Ferran Mascarell, van ser ahir al Mercadal l'acalde de Girona, Carles Puigdemont, els exalcaldes Anna Pagans i Joaquim Nadal, el rector de la UdG, Sergi Bonet, i persones que havien entaulat amb el finat una relació d'amistat, com el periodista Joaquim Maria Puyal, que havia trobat en Prats una complicitat culer com a comentarista al seu programa esportiu de ràdio, però també una complicitat en la determinació de crear les expressions genuïnes no sempre fàcils de trobar per a qui es posa davant d'un micròfon si el punt de partida és una llengua minoritzada.

Entre els familiars hi havia als primers rengles de l'església Quimeta Casas, Victòria i Josep Fuentes, Carme Bolasell, Carme Fuentes, Dolors Borrell i Rafel, Baldiri i Josep Carmona.

Una quarantena de capellans van acompanyar el bisbe Pardo en una celebració en el decurs de la qual es va pregar per l'ànima del difunt i en què es van posar en relleu les seves aportacions a la cultura i a la pàtria.
(...)

Text sencer a: Multitudinari adéu a Modest Prats cantant a cor el ´Virolai´. Diari de Girona. 01/04/2014 

 TORNAR A DALT 

"Més de 10.000 visitants a la mostra sobre Dalí amb fotos d'EFE" [+]
18/09/2014
Convoquen una beca en homenatge al conservador de patrimoni Ángel Fuentes [+]
17/09/2014
"La Casa de Cultura projecta un cicle de cinema i arxivística" [+]
17/09/2014
"Català-Roca i Elvira, protagonistes a la Biennal Xavier Miserachs" [+]
12/09/2014
"Històries de Girona" [+]
12/09/2014
"L'AGT lliura 25 anys de memòria teatral a Girona" [+]
12/09/2014
"Més de sis mil visualitzadors, a ‘Mirades d'ahir'" [+]
04/09/2014
"Mostra a Olot de documents de la guerra de Successió" [+]
03/09/2014
"El fons d'Esteva i Cruañas, a l'arxiu municipal guixolenc" [+]
01/09/2014
"La fotografia de Miquel Ruiz, a l'Off de Perpinyà" [+]
28/08/2014
"Olot viu l'onzena Biennal de Fotografia" [+]
08/08/2014
"Recuperen en línia els ‘Quaderns de la Revista de Girona' exhaurits" [+]
06/08/2014
"Digitalitzen 41 dels 170 títols publicats de 'Quaderns de la Revista de Girona'" [+]
06/08/2014
"Els arxivers recelen de la futura llei de transparència" [+]
23/07/2014
"Deficiències al terra fan ajornar l'estrena de l'arxiu de la Selva fins a l'octubre" [+]
21/07/2014

 

Pàgina actualitzada el 21/09/14

Copyright © 2014  Ajuntament de Girona  |  Mapa del web  |  Contacte  |  Avís legal  |  sgdap@ajgirona.cat