Ajuntament de Girona - web
Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions

Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions

NOTÍCIES

 

"Vint anys d'N-II per Sant Daniel"

18/03/2013


Ampliar imatge

 
La infraestructura es va posar en marxa el 27 de març de 1993. L'obra, de sis anys, va comportar una gran oposició ciutadana. Dues dècades després, l'AP-7 serà la circumval·lació real de Girona

DANI VILÀ.
D'aquí a deu dies, la variant de Sant Daniel de Girona complirà 20 anys en funcionament. Un aniversari que coincidirà gairebé amb la posada en marxa de la nova sortida d'autopista Girona Oest, al barri de Domeny i Taialà, i amb el projecte en execució per convertir l'autopista en la nova variant de circumval·lació de Girona. Una possibilitat que ja a mitjan anys vuitanta del segle passat es va plantejar des dels fronts polítics i per part de les entitats civils, però que va topar sempre amb l'immobilisme del ministeri.

Ara, dues dècades després d'aquell controvertit projecte, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, s'ho mira amb la perspectiva del temps, però és concloent amb la seva anàlisi. “No s'hauria d'haver pres aquesta decisió de passar per Sant Daniel, perquè va causar uns danys al medi ambient que ara ja són irreparables”, assenyala. Per Puigdemont, el fet que ara s'hagi ampliat l'autopista a quatre carrils i es converteixi en l'autèntica variant per a la ciutat demostra que aquella opció era “la solució més lògica i racional i ara, vint anys després, és per on passarà”. A més, l'alcalde de Girona valora positivament que l'autopista es converteixi en el camí natural “perquè ens acosta a les comunicacions i fa més accessible l'àrea urbana amb les quatre sortides” i afegeix que els quatre carrils per sentit “fan que estigui ben dimensionada per assumir tot aquest trànsit”. Per acabar, Puigdemont fa èmfasi en la perillositat del recorregut de 16,9 quilòmetres perquè “des de l'inici presentava deficiències i era molt perillós, fet que ha comportat que massa gent hi hagi perdut la vida”. De fet, el recorregut, ple de revolts i amb poca voravia, així com els múltiples túnels, han estat motiu de nombroses queixes dels usuaris pels perills que comporta i pels accidents que any rere any s'hi produeixen.

Gran impacte natural

L'afectació a la vall de Sant Daniel va ser l'element clau dels grups opositors al projecte. L'actual president honorífic de l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), Lluís Ball-llosera, recorda que en les protestes contra el projecte “hi havia un sentiment general de la societat que allò no aniria bé”. En aquest sentit, indica que en les mobilitzacions “hi havia dues sensacions: que era una obra mal feta i que els polítics ens ensarronaven”. L'ecologista no té cap dubte que l'obra “va suposar un impacte brutal per a la natura i ara ja no té reparació possible”, conclou Ball-llosera, que passades aquestes dues dècades considera que ara “seria inútil pensar a desmuntar la variant, perquè el mal ja està fet”.
(...)

Text sencer a: Vint anys d'N-II per Sant Daniel. El Punt Avui. 18/03/2013

 TORNAR A DALT 

"Els fons audiovisuals i documents de RTVV es custodiaran a La Filmoteca i l'Arxiu Històric" [+]
09/04/2014
"El Museu del Cinema obté el primer projector històric de Girona" [+]
08/04/2014
"El Museu del Cinema llueix la primera llanterna màgica gironina" [+]
08/04/2014
"El règim, a Santa Cristina" [+]
02/04/2014
El CRDI participa en el I Congrés Internacional de Documentació Fotogràfica [+]
01/04/2014
"Multitudinari adéu a Modest Prats cantant a cor el 'Virolai'" [+]
01/04/2014
"Català, prevere, universitari, amic" [+]
01/04/2014
"Mor el filòleg i teòleg Modest Prats" [+]
31/03/2014
"Mor als 77 anys el capellà i filòleg gironí Modest Prats" [+]
31/03/2014
"La radiografia de 38 anys del periodisme gironí" [+]
21/03/2014
"La Fundació Sharpe rep 22 caixes del llegat anglès" [+]
21/03/2014
"Aquells dies en què Girona va ser notícia" [+]
21/03/2014
"Les 15.000 cartes de Radio Pirenaica donen veu als vençuts en la guerra" [+]
20/03/2014
"Els valors de Rahola són els de l'Europa que volem" [+]
17/03/2014
"La Generalitat cedirà la casa Pastors abans de l'estiu" [+]
17/03/2014

 

Pàgina actualitzada el 18/04/14

Copyright © 2014  Ajuntament de Girona  |  Mapa del web  |  Contacte  |  Avís legal  |  sgdap@ajgirona.cat