Ajuntament de Girona - web
Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions

Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions

NOTÍCIES

 

"El patrimoni de la veu"

14/02/2013


Ampliar imatge

 
Catalunya Ràdio augmenta en dos mesos les gravacions del seu arxiu amb la voluntat d'esdevenir la referència sonora del país

Les entrevistes i converses –al voltant de la passió que sentia per la música– amb el filòsof Eugenio Trías, traspassat recentment, són una de les últimes incorporacions de l'arxiu sonor de Catalunya Ràdio. L'emissora disposa de desenes de milers d'hores de gravacions de tot allò que ha sonat per la seva antena, programes de tots els estils i per on han passat personatges de tota mena.

Amb l'objectiu de “donar valor a aquest patrimoni sonor”, la nova direcció de Catalunya Ràdio, coincidint a més amb la celebració del 30è aniversari, va decidir posar a disposició dels seus oients una selecció de tot aquest material, disponible a través del web: www.catradio.cat. Des que es va posar en marxa a final de l'any passat, l'arxiu sonor ha crescut amb especials dedicats a Salvador Espriu, i s'ha afegit així a la commemoració del centenari del naixement de l'escriptor, i a Salvador Dalí, coincidint amb la gran exposició que se li fa a París i aprofitant l'òpera Être Dieu. També ha homenatjat algunes de les personalitats desaparegudes, com ara el doctor Moisès Broggi i l'actriu Anna Lizaran, recollint les intervencions més destacades. L'arxiu sonor de l'emissora, però, no vol ser només una mirada enrere, sinó que s'actualitzarà amb continguts específics per al web. A banda del material emès i l'elaboració de nou, l'arxiu sonor també disposarà d'altres continguts arran de l'acord amb altres institucions, com el que es va signar ahir al matí amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Amb la iniciativa, l'emissora es vol convertir “en la referència sonora del país, sobretot gràcies al bagatge que acumula la ràdio nacional de Catalunya”, segons va destacar el director, Fèlix Riera.

El primer document que va estrenar l'arxiu sonor de Catalunya Ràdio va ser la dramatització de la novel·la Incerta glòria, de Joan Sales, amb motiu del centenari del naixement de l'autor. A més de recollir tots els capítols de l'obra, s'han recuperat fotografies del moment de la gravació, el 1985, cartes firmades de la viuda de Joan Sales i instantànies proporcionades pel seu entorn familiar. També s'han dramatitzat cartes entre Sales i Mercè Rodoreda. De l'arxiu sonor, també en destaca l'apartat destinat a Factoria Sensible, un recull de les millors col·laboracions que destacats membres del món cultural fan diàriament per l'antena de les emissores.

Extret de: El patrimoni de la veu. El Punt Avui. 14/02/2013 

 TORNAR A DALT 

"Olot viu l'onzena Biennal de Fotografia" [+]
08/08/2014
"Recuperen en línia els ‘Quaderns de la Revista de Girona' exhaurits" [+]
06/08/2014
"Digitalitzen 41 dels 170 títols publicats de 'Quaderns de la Revista de Girona'" [+]
06/08/2014
"Els arxivers recelen de la futura llei de transparència" [+]
23/07/2014
"Deficiències al terra fan ajornar l'estrena de l'arxiu de la Selva fins a l'octubre" [+]
21/07/2014
"Ensenyament vol crear un arxiu històric dels centres educatius públics de Girona" [+]
08/07/2014
"Neix la 'Fonoteca de Cobla'" [+]
03/07/2014
"Mor el doctor Josep Cornellà" [+]
01/07/2014
"Una fundació gestionarà el fons fotogràfic de Vehí, el fuster de Dalí" [+]
25/06/2014
"L'editorial Penguin Random House dóna arxius documentals de Plaza & Janés i Grijalbo..." [+]
20/06/2014
"‘Girona medieval, la clau del regne' recull la història de la ciutat del s. IX al XV" [+]
19/06/2014
"El Govern impugnarà la decisió de no tornar tots els Papers de Salamanca" [+]
19/06/2014
"Tribut a Tomàs Mallol en el primer aniversari de la seva mort" [+]
13/06/2014
"L'abat de Montserrat rep el llibre dels pobles annexionats a Girona" [+]
12/06/2014
"L'arxiu secret dels Borja, dipositat a Catalunya" [+]
10/06/2014

 

Pàgina actualitzada el 23/08/14

Copyright © 2014  Ajuntament de Girona  |  Mapa del web  |  Contacte  |  Avís legal  |  sgdap@ajgirona.cat