Ajuntament de Girona - web
Servei de Gestiˇ Documental, Arxius i Publicacions

Servei de Gestiˇ Documental, Arxius i Publicacions

NOTÍCIES

 

"La UdG implantarÓ aquest any un sistema per gravar les classes i penjar-les a Internet"

23/01/2013


Ampliar imatge

 
L'Informer de la UdG tenia ahir a la tarda 5.807 seguidors i nombrosos comentaris picardiosos

La Universitat de Girona posa en pràctica amb l'arrencada d'aquest 2013 una inicitiva que funciona amb èxit en universitat de referència a nivell internacional, com és l'enregistrament en vídeo d'algunes de les seves classes perquè els alumnes les puguin consultar en qualsevol moment i també oferir una part d'aquest material en "obert" per a persones de fora de la comunitat educativa.
Harvard (EUA), entre altres centres universitaris d'alt prestigi, tenen nombrosos seguidors de les classes o lliçons que reputats professors imparteixen presencialment mentre són retransmeses en directe i accessibles ulteriorment. Són els anomenats MOOC (Massive Online Open Course), cursos a Internet sobre temàtiques concretes.
La UdG proposa un pla pilot que comença aquest curs però que, a la llarga, estarà implantat a totes les facultats. Paral·lelament, es posen en marxa els MOOC, que s'estrenen amb un curs d'història de la química i un altre sobre comunicació científica. Recuperar classes perdudes
Martí Casadessús, vicerector de Planificació i Qualitat de la UdG, ha explicat en declaracions a Ràdio Girona que totes aquestes novetats no suposaran ni la mort dels apunts ni el foment de l'absentisme tot i que admet que, puntualment, podrà servir perquè un alumne que falta a una classe la recuperi.
Cada facultat tindrà una aula equipada amb un innovador sistema d'enregistrament i serà el professor mateix qui posarà en marxa la gravació accionant un simple botó. L'experiència començarà per l'Escola Politècnica però abans de final de curs tot el campus estarà equipat de cara a ?l'any vinent. De moment, només s'enregistraran les classes dels professors convidats i algunes sessions de Màster.
Això permetrà que alumnes que no puguin assistir a classe puguin consultar la sessió des de casa mateix en qualsevol moment i que disposin de tota una sèrie de materials complementaris per aprofundir en els continguts.
També hi haurà una part del material que es penjarà en obert. És a dir, persones que no siguin universitàries podran accedir a classes considerades d'interès general.
L'equip de govern ha tingut en compte el fet que al cap de l'any passa gent molt interessant per la UdG, fins i tot premis Nobel, però la comunitat educativa i la societat no se n'acaben d'assabentar. Segons Martí Casadessús, també és feina de la universitat intentar arribar a la resta de la societat.
En paral·lel, la UdG estrena els MOOC, cursos oberts sobre temàtiques d'interès mitjançant la plataforma MiríadaX, promoguda entre d'altres per Telefónica iUniversia (vinculada al Banc de Santander).
L'arrencada es fa amb un curs sobre història de la Química i un altre sobre comunicació científica però n'hi haurà un total de 58. Els que hi vulguin participar s'hi poden inscriure a partir del d'aquest gener i començaran al febrer.

Exttret de: La UdG implantarà aquest any un sistema per gravar les classes i penjar-les a Internet. Diari de Girona. 23/01/2013

 TORNAR A DALT 

"Els fons audiovisuals i documents de RTVV es custodiaran a La Filmoteca i l'Arxiu Hist˛ric" [+]
09/04/2014
"El Museu del Cinema obtÚ el primer projector hist˛ric de Girona" [+]
08/04/2014
"El Museu del Cinema llueix la primera llanterna mÓgica gironina" [+]
08/04/2014
"El rŔgim, a Santa Cristina" [+]
02/04/2014
El CRDI participa en el I CongrÚs Internacional de Documentaciˇ FotogrÓfica [+]
01/04/2014
"Multitudinari adÚu a Modest Prats cantant a cor el 'Virolai'" [+]
01/04/2014
"CatalÓ, prevere, universitari, amic" [+]
01/04/2014
"Mor el fil˛leg i te˛leg Modest Prats" [+]
31/03/2014
"Mor als 77 anys el capellÓ i fil˛leg gironÝ Modest Prats" [+]
31/03/2014
"La radiografia de 38 anys del periodisme gironÝ" [+]
21/03/2014
"La Fundaciˇ Sharpe rep 22 caixes del llegat anglŔs" [+]
21/03/2014
"Aquells dies en quŔ Girona va ser notÝcia" [+]
21/03/2014
"Les 15.000 cartes de Radio Pirenaica donen veu als venšuts en la guerra" [+]
20/03/2014
"Els valors de Rahola sˇn els de l'Europa que volem" [+]
17/03/2014
"La Generalitat cedirÓ la casa Pastors abans de l'estiu" [+]
17/03/2014

 

PÓgina actualitzada el 17/04/14

Copyright © 2014  Ajuntament de Girona  |  Mapa del web  |  Contacte  |  AvÝs legal  |  sgdap@ajgirona.cat