Ajuntament de Girona - web
Servei de Gestiˇ Documental, Arxius i Publicacions

Servei de Gestiˇ Documental, Arxius i Publicacions

NOTÍCIES

 

"Uns 200 professionals de la imatge, a les Jornades VarÚs"

21/11/2012

El simposi dedicat al patrimoni fotogrÓfic comenša demÓ al Palau de Congressos de Girona amb una Ómplia participaciˇ d'experts internacionals. Avui conclou el taller sobre digitalitzaciˇ

JORDI CAMPS I LINNELL.
Un repàs a la història de la conservació de la fotografia analògica, aspectes tècnics sobre la digitalització d'arxius fotogràfics o la interpretació d'imatges en el marc d'un treball documental són alguns dels temes que es posaran sobre la taula i es debatran a les 12es Jornades Antoni Varés que se celebren des d'ahir i fins divendres a Girona. Uns 200 professionals de la fotografia provinents de diversos àmbits i països participaran aquests dies en aquest simposi, que si bé arrenca demà amb l'exposició de ponències i comunicacions, ja va començar ahir amb la celebració d'un taller dedicat a la preparació d'originals fotogràfics per a la digitalització impartit per Angélica Soleiman.

Entre les ponències i experiències que es podran sentir, destaquen les que realitzaran Howard Besser, de la Universitat de Nova York, sobre la preparació de la propera generació d'arxivers audiovisuals amb qüestions concretes com ara la preservació del contingut d'imatges abocats a les xarxes socials durant moviments alternatius com les recents revoltes d'“indignats” a Wall Street; o les claus per a la comercialització d'arxius audiovisuals per part de Sue Malden.

Foto o obra fotogràfica

També destaca la taula rodona que es farà dijous i que es titula Com ens posicionem davant la indefinició legal de les meres fotografies?, en la qual hi participaran el jutge Jordi Lluís Forgas Folch, l'advocat Pep Matas, Lluís Salom, del sindicat de la Imatge UPIFC, Joan Boadas, director del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) i David Iglésias, que serà el relator del debat via internet previ a les jornades que s'ha dut a terme durant l'últim mes a través de la xarxa social Facebook. Moderarà el debat la periodista Elisenda Vidal. Entre altres, a la taula rodona es parlarà d'un tema que suscita gran debat entre els professionals –especialment als fotògrafs de premsa– com és el fet que si una foto rep la consideració de mera fotografia, segons expressió de la llei de propietat intel·lectual, passa a domini públic 25 anys després de la seva realització, mentre que si és obra fotogràfica hi passa 75 anys després de la mort del seu autor o autora. Organitzen les jornades el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l'Ajuntament de Girona i l'Associació d'Arxivers Gestors de Documents de Catalunya, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura.
(...)

Text sencer a: Uns 200 professionals de la imatge, a les Jornades Varés. El Punt Avui. 21/11/2012

 TORNAR A DALT 

"Els arxivers recelen de la futura llei de transparŔncia" [+]
23/07/2014
"DeficiŔncies al terra fan ajornar l'estrena de l'arxiu de la Selva fins a l'octubre" [+]
21/07/2014
"Ensenyament vol crear un arxiu hist˛ric dels centres educatius p˙blics de Girona" [+]
08/07/2014
"Neix la 'Fonoteca de Cobla'" [+]
03/07/2014
"Mor el doctor Josep CornellÓ" [+]
01/07/2014
"Una fundaciˇ gestionarÓ el fons fotogrÓfic de VehÝ, el fuster de DalÝ" [+]
25/06/2014
"L'editorial Penguin Random House dˇna arxius documentals de Plaza & JanÚs i Grijalbo..." [+]
20/06/2014
"El Govern impugnarÓ la decisiˇ de no tornar tots els Papers de Salamanca" [+]
19/06/2014
"ĹGirona medieval, la clau del regne' recull la hist˛ria de la ciutat del s. IX al XV" [+]
19/06/2014
"Tribut a TomÓs Mallol en el primer aniversari de la seva mort" [+]
13/06/2014
"L'abat de Montserrat rep el llibre dels pobles annexionats a Girona" [+]
12/06/2014
"L'arxiu secret dels Borja, dipositat a Catalunya" [+]
10/06/2014
"Galdric Pe˝arroja explica els secrets de la gigafoto" [+]
09/06/2014
"10 activitats per treure el nas als arxius" [+]
09/06/2014
"L'AgustÝ Centelles 'mÚs Ýntim', a Torroella de MontgrÝ " [+]
06/06/2014

 

PÓgina actualitzada el 01/08/14

Copyright © 2014  Ajuntament de Girona  |  Mapa del web  |  Contacte  |  AvÝs legal  |  sgdap@ajgirona.cat