Juli Torres Monsˇ

 • Televisiˇ de Girona. La Rosaleda, 1996


  Entrevista a cÓrrec de: Magda Carlas
  Direcció: Magda Carlas
  Producciˇ: Kinema Grup - Televisiˇ de Girona
  Durada: 21 min 14 s
  ..............................


  Juli Torres Monsˇ (Girona, 1925 - 1999)

  Fot˛graf professional de formaciˇ autodidacta. Va treballar com a mecÓnic ajustador fins el 1962, quan juntament amb la seva esposa, Concepciˇ Tor, va obrir establiment de fotografia amb el nom Foto-Cine Juli Torres, al carrer Abeuradors, molt a prop de la plaša del Vi. La botiga, dedicada gairebÚ en exclusiva a la fotografia de galeria, va romandre oberta fins l'any 1994, en quŔ va tancar definitivament per jubilaciˇ dels seus propietaris.
  Va estar vinculat a diferents entitats i associacions de la ciutat. Gran aficionat a la fotografia de muntanya, va ser el president durant sis anys de la secciˇ de Girona de la Uniˇ Excursionista de Catalunya. TambÚ va formar part de la primera junta de l'Agrupaciˇ Sardanista de Girona i va ser membre de l'Associaciˇ FotogrÓfica i CinematogrÓfica de Girona, l'AFIC, entitat amb la qual va participar en diferents concursos i va arribar a guanyar premis com a amateur.
  Va fotografiar de forma continuada les diferents Exposicions de Flors des de l'any 1969 fins a la seva mort i fou l'autor de les fotografies del cartell de l'Exposiciˇ de Flors dels anys 1980 i 1981.
  Les seves fotografies van ser exposades en diferents ocasions com, per exemple, l'exposiciˇ col.lectiva de fot˛grafs professionals celebrada a la Fontana d'Or dins els actes de la Primavera FotogrÓfica de 1984.
  Tot i que de forma residual, algunes de les seves fotografies varen ser publicades a la revista PresŔncia i al diari Los Sitios a llarg dels anys 70.© 2018 Ajuntament de Girona - Plaša del Vi, 1 - 17004 GIRONA.