Quim Tor

 • Televisió de Girona. La Rosaleda, 1995


  Entrevista a càrrec de: Núria Casanovas
  Realització:
  Producció: Kinema Grup - Televisió de Girona
  Durada: 18 min 21 s
  ..............................


  Quim Tor Prunell (Girona, 1952)

  Quim Tor, artista autodidacte, va començar la seva professió a Girona, al laboratori del fotògraf Juli Torres, aconseguint una depurada tècnica en blanc i negre que aviat el va distingir entre els professionals. A mitjan anys 70 es va instal·lar el seu estudi a la Bisbal d'Empordà, on continua desenvolupant el seu treball.
  Ha estat sol·licitat per diferents associacions de fotògrafs professionals, i cases comercials com Kodak o AGFA. Aquest fet el va portar a realitzar tallers i seminaris per Espanya i Portugal. Ha rebut diversos guardons, i ha estat finalista en dues ocasions al premi Príncep d'Astúries, entre d'altres. Les seves fotografies s'han pogut veure a més de trenta exposicions d'arreu del món, Montpeller, Oulu i Joensuu a Finlàndia, Gavle, Kalmar i Hesby a Suècia, Dinamarca, Colònia, Nova York, a més de molts llocs del nostre país.
  A més de la seva vessant professional, QuimTor també ha dedicat més de dotze anys a l'ensenyament de la fotografia i ha col·laborat amb les associacions fotogràfiques, a més d'una vintena de col·laboracions en publicacions. En aquest sentit, cal destacar que Tor també ha estat un dels fundadors de la Fotolliga de les comarques gironines.© 2018 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.