Recursos

Efemèrides de Girona

Efemèrides de Girona és un recurs que permet consultar alguns dels fets més destacables que han tingut lloc a la ciutat de Girona al llarg de la seva història. La pàgina s'actualitza diàriament amb nova informació, que podeu rebre mitjançant la subscripció a aquest servei.

Efemèrides del dia 4 de juliol

AnyEfemèride
1871Surt el primer número de La Lucha, un periòdic producte de la fusió d'altres dos, La Conciliación i El Vigilante, propiciada pel partit monàrquic-liberal de la província de Girona.
1969S'inaugura un edifici de vint habitatges al carrer Güell per als empleats de la companyia ENHER, així com les noves oficines de la companyia.
1986El Consell Interuniversitari aprova la inclusió dels estudis de Dret entre les matèries que s'ensenyaran a l'Estudi General de Girona.
1995Comencen les obres del nus d'accessos a Girona per la Devesa.
1997Comença l'enderrocament de l'Estadi de la Devesa, uns mesos després que el GEiEG abandonés definitivament les instal·lacions.
2006El ple de l'Ajuntament de Girona aprova la creació del Senat dels Joves, un òrgan l'objectiu de la qual és la participació dels joves en els afers públics.
2011Es descobreix un pany de muralla d'un antic baluard del segle XVII durant les obres de reforma de l'entorn del Mercat del lleó.