Recursos

Efemèrides de Girona

Efemèrides de Girona és un recurs que permet consultar alguns dels fets més destacables que han tingut lloc a la ciutat de Girona al llarg de la seva història. La pàgina s'actualitza diàriament amb nova informació, que podeu rebre mitjançant la subscripció a aquest servei.

Efemèrides del dia 3 d'octubre

AnyEfemèride
1966S'inaugura la Casa de Cultura de Girona juntament amb el 2n Congrés Nacional d'Arxivers, Bibliotecaris i Arqueòlegs i l'Exposició del Llibre.
1968Pren possessió el nou governador Civil de Girona, Ramón Muñoz-González y Bernaldo de Quirós.
1970Es fa una entrega de mobles, roba i estris de cuina als damnificats per l'incendi dels Albergs Provisionals de Domeny.
1997L'Ajuntament de Girona presenta el projecte de millora urbana de la Rambla de la Llibertat.
2000Els transportistes es manifesten amb els camions pel centre de Girona per protestar pel preu del carburant.
2011El president de la Generalitat, Artur Mas, clausura els actes de celebració del centenari de la Cambra de Comerç de Girona.
2014Tanca la històrica fàbrica Torraspapel de Sarrià de Ter, tot i que el grup valencià Hinojosa l'adquirirà i la tornarà a posar en funcionament dos anys després.
2017Té lloc la manifestació més multitudinària de la història de la ciutat: unes 60 mil persones surten al carrer per mostrar el seu rebuig a la violència exercida per la policia durant la celebració del referèndum de l'u d'octubre.