Recursos

Efemèrides de Girona

Efemèrides de Girona és un recurs que permet consultar alguns dels fets més destacables que han tingut lloc a la ciutat de Girona al llarg de la seva història. La pàgina s'actualitza diàriament amb nova informació, que podeu rebre mitjançant la subscripció a aquest servei.

Efemèrides del dia 28 de novembre

AnyEfemèride
1909Neix a Girona l'historiador i arxiver Lluís Batlle i Prats, autor de nombrosos treballs sobre temes històrics gironins i fundador de l'Institut d'Estudis Gironins.
1970S'inaugura el "Hogar del Maestro", situat al carrer Eiximenis.
1975Se celebra a l'Ajuntament una sessió plenària extraordinària en la qual s'aprova l'adhesió de la corporació municipal a la Corona i el reconeixement al rei Joan Carles I.
1984El tinent coronel Lluís Aldeguer Carbó, nascut a Jafre i resident a Girona, és nomenat inspector en cap dels Mossos d’Esquadra, el primer després del restabliment del cos policial de la Generalitat de Catalunya durant la democràcia.
2000Es presenten la nova imatge i la nova direcció de la Televisió de Girona, que passa a dir-se Canal 1 de Televisió de Girona (dos anys després la cadena tornaria a anomenar-se Televisió de Girona).

Material gràfic

© 2017 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.