Recursos

Efemèrides de Girona

Efemèrides de Girona és un recurs que permet consultar alguns dels fets més destacables que han tingut lloc a la ciutat de Girona al llarg de la seva història. La pàgina s'actualitza diàriament amb nova informació, que podeu rebre mitjançant la subscripció a aquest servei.

Efemèrides del dia 28 d'octubre

AnyEfemèride
1894S'inaugura el monument "Als defensors de Girona el 1808 i 1809" de la plaça de la Independència, obra d'Antoni Parera i Saurina.
1932Se celebra la primera Fira Comercial de Girona, ubicada a l'avinguda Ramon Folch.
1961S'inaugura la sala de la sardana del Museu d'Història de la Ciutat, que porta el nom del mestre Josep Baró Güell.
1967Es convoca la primera edició del premi de novel·la Prudenci Bertrana, coincidint amb el centenari del naixement de l'escriptor.
1979Se celebra la primera edició de la Cursa popular del carrer Nou.
1981Es concedeix per primera vegada el Premi de Narració Curta Just Manuel Casero, convocat i organitzat per la Llibreria 22.
1984Té lloc a la plaça d'Europa l'acte simbòlic de lliurament de la bandera del Consell d'Europa a la ciutat, així com la inauguració oficial del monument "A Europa", obra d'Andreu Alfaro, instal·lat a la mateixa plaça uns mesos abans.
1998S'inaugura el Centre d'Acollida per a menors de Puigvistós.
2001La colla castellera Marrecs de Salt es converteix en colla de 8 a la plaça del Vi, en la diada castellera de les fires de Sant Narcís, essent la única colla de la història que ho fa aconseguint en la mateixa actuació dos castells de 8 pisos, un 4d8 descarregat i un 3d8 carregat.
2015L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa d’Albi, Stéphanie Guiraud-Chaumeil, renoven l'acord d’agermanament entre les dues ciutats amb motiu del seu trentè aniversari.