Recursos

EfemŔrides de Girona

EfemŔrides de Girona Ús un recurs que permet consultar alguns dels fets mÚs destacables que han tingut lloc a la ciutat de Girona al llarg de la seva hist˛ria. La pÓgina s'actualitza diÓriament amb nova informaciˇ, que podeu rebre mitjanšant la subscripciˇ a aquest servei.

EfemŔrides del dia 25 de febrer

AnyEfemŔride
1436Mor a FlorŔncia el cardenal Joan de Casanova, autor de nombroses obres teol˛giques en llengua llatina, al qual li fou concedida l'administraciˇ del bisbat de Girona a perpetu´tat.
1983Un equip d'arquitectes dirigit per Xavier Llistosella i Xavier Montsalvatge guanyen el concurs d'idees per al pla especial de la Devesa.
1998Es presenta la nova associaciˇ que agrupa els comerciants del centre de Girona, l'Associaciˇ de Comerciants el Centre.
2002L'Ajuntament de Girona ret homenatge a LaureÓ Figuerola, l'inventor de la pesseta, i inaugura una placa commemorativa al mausoleu familiar.
2009L'Ajuntament de Girona i els familiars de Miquel de Palol signen un conveni per a la donaciˇ del fons documental de l'escriptor i polÝtic gironÝ, mort l'any 1965.
2015El matrimoni format pel periodista i escriptor NarcÝs-Jordi Aragˇ, i l'artista MercŔ Huerta, cedeixen el seu fons documental a l'Arxiu Municipal de Girona.

Material grÓfic

© 2017 Ajuntament de Girona - Plaša del Vi, 1 - 17004 GIRONA.