Recursos

Efemèrides de Girona

Efemèrides de Girona és un recurs que permet consultar alguns dels fets més destacables que han tingut lloc a la ciutat de Girona al llarg de la seva història. La pàgina s'actualitza diàriament amb nova informació, que podeu rebre mitjançant la subscripció a aquest servei.

Efemèrides del dia 25 de febrer

AnyEfemèride
1436Mor a Florència el cardenal Joan de Casanova, autor de nombroses obres teològiques en llengua llatina, al qual li fou concedida l'administració del bisbat de Girona a perpetuïtat.
1983Un equip d'arquitectes dirigit per Xavier Llistosella i Xavier Montsalvatge guanyen el concurs d'idees per al pla especial de la Devesa.
1998Es presenta la nova associació que agrupa els comerciants del centre de Girona, l'Associació de Comerciants el Centre.
2002L'Ajuntament de Girona ret homenatge a Laureà Figuerola, l'inventor de la pesseta, i inaugura una placa commemorativa al mausoleu familiar.
2009L'Ajuntament de Girona i els familiars de Miquel de Palol signen un conveni per a la donació del fons documental de l'escriptor i polític gironí, mort l'any 1965.
2015El matrimoni format pel periodista i escriptor Narcís-Jordi Aragó, i l'artista Mercè Huerta, cedeixen el seu fons documental a l'Arxiu Municipal de Girona.