Recursos

Efemèrides de Girona

Efemèrides de Girona és un recurs que permet consultar alguns dels fets més destacables que han tingut lloc a la ciutat de Girona al llarg de la seva història. La pàgina s'actualitza diàriament amb nova informació, que podeu rebre mitjançant la subscripció a aquest servei.

Efemèrides del dia 18 d'octubre

AnyEfemèride
1907El governador civil, Manuel Moreno Churruca, prohibeix fumar i encendre llumins a totes les localitats i els recintes de la sala i l'escenari del Teatre Principal.
1928El cinema Coliseu Imperial torna a obrir les seves portes després que l'empresa CINAES, concessionària també del Teatre Albèniz, se'n faci càrrec de l'explotació.
1940Mor l'alferes Hermógenes Huarte mentre participava en les operacions de salvament dels ciutadans afectats per les riuades.
1982Deixa de funcionar la fàbrica de gas del Pont Major, propietat de l'empresa Gas Gerona.
1985L'artista gironí Domènec Fita és investit com a membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi en un acte celebrat a la Fontana d'Or.
2001L'ascensor adossat al monument del Lleó de la plaça Calvet i Rubalcaba es trasllada al seu nou emplaçament al costat del Mercat Municipal.
2003S'inaugura el Centre Cívic Pont Major i la biblioteca Just Manuel Casero.

Material gràfic

© 2018 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.