Recursos

Efemèrides de Girona

Efemèrides de Girona és un recurs que permet consultar alguns dels fets més destacables que han tingut lloc a la ciutat de Girona al llarg de la seva història. La pàgina s'actualitza diàriament amb nova informació, que podeu rebre mitjançant la subscripció a aquest servei.

Efemèrides del dia 15 de setembre

AnyEfemèride
1926El governador civil, el senyor Chamorro, decreta la dissolució definitiva del Centre Catalanista i el desallotjament de la seva seu ubicada al carrer del Progrés.
1930S'atorga al fotògraf Octavi Unal Ricoma la llicència d'obres per a la construcció d'una casa a les Pedreres (actual passeig Fora Muralla) dissenyada per l'arquitecte Joaquim Maggioni.
1955Comença la construcció de l'edifici de la Caixa situat entre el carrer de Barcelona, el carrer Bailén i plaça del Poeta Marquina, obra dels arquitectes Bartomeu Llongueras i Juan Gordillo.
2000Es presenta el projecte de construcció d'un Centre de Dia per a Disminuïts Físics a Girona, promogut per l'associació Oxalis.
2004Els escolars de Catalunya reten homenatge als 150 nens morts a l'escola de Beslan (Rússia) en un atemptat terrorista.
2007Mor a Banyuls de la Marenda Antònia Adroher, militant socialista i activista pels drets de les dones, la qual va ser la primera dona en ocupar un càrrec de regidora a la ciutat.

Material gràfic

© 2017 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.