Recursos

Efemèrides de Girona

Efemèrides de Girona és un recurs que permet consultar alguns dels fets més destacables que han tingut lloc a la ciutat de Girona al llarg de la seva història. La pàgina s'actualitza diàriament amb nova informació, que podeu rebre mitjançant la subscripció a aquest servei.

Efemèrides del dia 21 de juny

AnyEfemèride
1010Mor el bisbe de Girona Odó a la batalla d'Aqbat al-Bakr (durant el califat de Còrdova), formant part d'un exèrcit de deu mil catalans comandats pel comte de Barcelona, Ramon Borrell, i el d'Urgell, Ermengol I.
1971El ministre d'Obres Públiques, Gonzalo Fernández de la Mora Mon, visita les obres del pont de l'Areny i del viaducte del tren.
1975Es fa l'acte de benedicció i entrega simbòlica de les claus dels nous habitatges de la cooperativa "Magisterio Gerundense" al carrer Joan Maragall.
1982Es fa públic el veredicte del concurs d'idees per a urbanitzar el solar deixat per la fàbrica Grober, la nova plaça Constitució.
1999Experts de la Universitat d'Oviedo estudien la façana de la Catedral de Girona abans de començar la seva restauració i confirmen que té parts deteriorades.
2010El Consell d’Administració de Caixa Girona aprova per unanimitat el projecte de fusió amb La Caixa, que suposa la desaparició de l'entitat gironina.

Material gràfic

© 2018 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.