Europeana

 • Europeana

  Europeana és un portal d'Internet que dóna accés a milions de documents digitals procedents d'institucions d'arreu d'Europa. Són al voltant de 1.500 institucions les que han proveït aquests documents per tal que puguin ser consultats pel públic de forma lliure i gratuïta. L'Ajuntament de Girona n'és una d'elles. A través del seu Servei de Gestió documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) ha adquirit el compromís d'aportar 450.000 documents entre diaris, fotografies, vídeos, pel·lícules, documents sonors i diversa documentació històrica en suport paper. Això es du a terme en el marc de dos projectes: Europeana Photography i Athena Plus.  Europeana Photography

  Europeana Photography (EUROPEAN Ancient Photographic vintage repositories of digitalized Pictures of Historic quality) és un projecte finançat en el marc del programa de Competitivitat i Innovació 2007-2013 de la Unió Europea. El seu objectiu és la digitalització d'imatges corresponents al període 1839-1939, amb la finalitat de contribuir a la difusió i l'accés al patrimoni fotogràfic europeu mitjançant el portal Europeana.

  El projecte es va iniciar l'1 de febrer de 2012 i va concloure el 31 de gener de 2015. Després d'aquest període s'han digitalitzat gairebé mig milió d'imatges (448.811) més d'un 10% de les quals (50.000) procedeixen del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l'Ajuntament de Girona.

  Athena Plus

  Athena Plus és un projecte finançat per la Unió Europea que té com a objectiu promoure l'accés a continguts que ja estiguin digitalitzats i descrits de forma estandarditzada, mitjançant la seva incorporació al portal web Europeana. L'objectiu és incorporar 3,6 milions de registres amb les metadades corresponents. En el projecte hi participen 40 socis en representació de més de 500 organitzacions de 21 estats membres de la Unió Europea i està liderat per l'Instituto Centrale per il Catalogo Unico delle biblioteche italiane e per la informazioni bibliografiche (ICCU) del Ministero per i Beni e le Attività Culturali d'Itàlia.

  El projecte es va iniciar el març de 2013 i finalitzarà el mes de setembre de 2015.

  L'SGDAP contribueix amb més de 400.000 documents.

© 2019 Ajuntament de Girona - Plaça del Vi, 1 - 17004 GIRONA.