Ajuntament de Girona - web
Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions

Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions

DIA PATRIMONI AUDIOVISAL__________________________

WORLD DAY FOR AUDIOVISUAL HERITAGE. 27 October
DIA MUNDIAL DEL PATRIMONI AUDIOVISUAL

 

L’Ajuntament de Girona, mitjançant el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) i el Museu del Cinema, presenta tres activitats per celebrar el 27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual 2013.

MFGi
El CRDI inaugura les sales permanents del Museu de la Fotografia de Girona (MFGi), un espai virtual que té l’objectiu d’exposar les imatges més representatives de la història de la fotografia a la nostra ciutat.

GIRONA, UN SEGLE DE CREACIÓ FOTOGRÀFICA
El CRDI organitza la projecció Girona, un segle de creació fotogràfica, un audiovisual que repassa la història de la fotografia gironina.

El MUSEU DEL CINEMA presenta tres nous audiovisuals sobre tres aparells de la seva col·lecció: el Beale's Choreutoscope (Coreutoscopi de Beale), Gran Bretanya, 1866-1880; el Wheel of Life Lantern (Llanterna de la "Roda de la vida"), Gran Bretanya, 1871, i la Caixa d'òptica, c. 1750-1780.

Web oficial del WDAH, hostatjada per la IASA


ANYS ANTERIORS


 

 

 

CRONOLOGIA DEL PATRIMONI AUDIOVISUAL
Pòster. 98 x 68 cm. 12 €
CATALÀ

CRONOLOGÍA DEL PATRIMONIO AUDIOVISUAL
Póster. 98 x 68 cm. 12 €
CASTELLANO

CHRONOLOGY OF THE AUDIOVISUAL HERITAGE
Poster. 98 x 68 cm. 12 €
ENGLISH

CHRONOLOGIE DU PATRIMOINE AUDIOVISUEL
Poster. 98 x 68 cm. 12 €
FRANÇAIS

Comprar el pòster:
Comprar el póster:
To buy the poster:
Acheter le poster:

Nordest Distribucions: c/ Alemanya, 19 17600 Figueres
Tel. 972 67 23 54
nordest@nordest.es

PATRIMONI AUDIOVISUAL NOVETAT!!
Pàgina web en quatre idiomes (català, anglès, castellà i francès) sobre l'evolució del Patrimoni Audiovisual. Conté una cronologia il·lustrada dels fets més rellevants en l'evolució històrica dels mitjans audiovisuals: cinema, fotografia, cinema amateur, televisió/vídeo i so.
GRAVACIÓ DEL SO
Cronologia dels fets més rellevants en l’evolució de la tecnologia de l’enregistrament sonor. Inclou també fotografies sobre la relació dels mitjans de gravació i difusió del so amb la vida social, cultural i econòmica de la ciutat de Girona.

TELEVISIÓ I VÍDEO
Cronologia dels esdeveniments més rellevants en l'evolució tecnològica i l'ús social de la televisió i el vídeo. Es presenta juntament amb fotografies que il·lustren aquesta evolució a la ciutat de Girona.

CINEMA AMATEUR
Cronologia dels avenços tècnics que van acostar la producció de cinema al públic no professional. Conté també fotografies del rodatge de pel·lícles i fotogrames que il·lustren l'evolució del cinema amateur a Girona.

FOTOGRAFIA
Cronologia de les fites més importants en l'evolució de la tècnica fotogràfica, des de la primera fotografia de Joseph Nicéphore Niépce el 1826, fins als nostres dies. Inclou les dates clau en la història de la fotografia a la ciutat de Girona.
IMATGE EN MOVIMENT
Cronologia de la imatge en moviment, mostra l'evolució en les tècniques de captació i projecció de la imatge des dels antecedents del cinema a la irrupció de la televisió i el vídeo digital.

GIRONA: ESPAIS VISCUTS: quatre audiovisuals que mostren un recorregut històric per quatre indrets emblemàtics de la ciutat.

La celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual és una iniciativa promoguda pel Consell de Coordinació de les Associacions d'Arxius Audiovisuals (CCAAA), sota els auspicis de la UNESCO, amb l'objectiu de conscienciar la població mundial de l'alt risc de perdre el nostre patrimoni audiovisual per la degradació dels materials i l'obsolescència tecnològica.

Enguany el lema és: "Saving Our Heritage for the Next Generation". Les iniciatives de les diferents organitzacions per commemorar aquest dia es poden consultar a la web oficial del WDAH hostatjada per la IASA

 

 
 

 

Pàgina actualitzada el 11/02/14, a les 12:04:59

Copyright © 2014  Ajuntament de Girona  |  Mapa del web  |  Contacte  |  Avís legal  |  sgdap@ajgirona.cat