Ajuntament de Girona - web
Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions

Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions

CARTELLS DE L'ARXIU MUNICIPAL DE GIRONA


El catàleg de cartells digitalitzats de l’Arxiu Municipal de Girona està format per 1.590 documents datats entre el 1863 i el 2006. Dins d’aquest catàleg s’hi inclouen, a més de cartells, altres documents gràfics com làmines i fulls volants. La majoria de cartells provenen del fons Ajuntament de Girona, és a dir, han estat editats per algun servei del consistori gironí, mentre que prop d’uns 300 cartells s’integren en la col·lecció Ajuntament de Girona. Tot i no haver estat produïts per l’Ajuntament de Girona, aquests documents han estat recollits al llarg del temps per tenir alguna relació amb la ciutat, sigui en el desenvolupament d’accions de tutela i preservació de patrimoni pròpies de l’Arxiu Municipal, com a través de petites donacions. Finalment, 267 fulls volants formen part de la col·lecció Xavier Romero, entre altres documents gràfics.

Els cartells, concebuts per a ser exposats en públic, informen o comuniquen diferents actes o esdeveniments, siguin festes i concerts, conferències i congressos o programacions teatrals entre molts altres. El gruix més important dels cartells es daten a partir de 1977. Destaquen, per exemple, la continuïtat dels cartells de les Fires i Festes de Sant Narcís, de l’Exposició de Flors i altres esdeveniments anuals i, també, els fulls volants relatius a la programació del Teatre Municipal d’ençà de 1979. D’especial interès són els programes de mà i fulls volants sobre les projeccions cinematogràfiques en els diferents teatres de la ciutat entre 1927 i 1937.

Ateses les característiques i la procedència d’aquests materials gràfics es tracta d’una col·lecció oberta, és a dir, que el nombre de cartells i documents gràfics s’incrementa a mesura que van ingressant a l’Arxiu Municipal.

 
Deixeu el camp en blanc per veure'ls tots.

 

Pàgina actualitzada el 25/09/12, a les 16:33:53

Copyright © 2014  Ajuntament de Girona  |  Mapa del web  |  Contacte  |  Avís legal  |  sgdap@ajgirona.cat