Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Gran assistència de públic a l'activitat que tancava l'exposició de Carles Vivó

El diumenge 6 de febrer es va tancar l'exposició dedicada a Carles Vivó amb una proposta familiar que tenia a les llegendes i als gegants de la ciutat com a protagonistes.

Foto

El darrer homenatge de la ciutat al llegat que ens va deixar Vivó va comptar amb un nombrós públic, sense la complicitat del qual no hagués estat possible fer un recorregut que va començar al Museu d'Història de la Ciutat i va continuar pel passeig Arqueològic, els Jardins de la Francesa i per la plaça dels Apòstols, on s'explicaven diverses llegendes i es comptava amb l'acompanyament de la colla gegantera Fal·lera Gironina, que va anar amenitzant el trajecte amb diverses ballades. Més d'un centenar de persones de totes les edats van participar en aquest acte que va difondre una part d'aquell imaginari mític i històric tan arrelat a la ciutat.
La mostra que es va inaugurar per fires ha tingut 2 606 visitants i ha volgut donar testimoni d'aquesta personalitat polièdrica i polifacètica, d'un tipus d'artista que concebia la creació com un espai obert, en el qual les fronteres entre les diferents disciplines, són permeables fins el punt que s'esborren. I ha recollit el fruit de més de mig segle de presència de Carles Vivó en la vida cultural gironina. Durant molt anys es va centrar en l'estudi i la compilació de les llegendes i tradicions locals. Recuperant les de caire religiós associades amb el sant patró de la ciutat, les relacionades amb fets històrics, l'imaginari popular de transmissió oral, però sense deixar de banda les llegendes apòcrifes de creació més recent.


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte