Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Es presenta el fons d'art contemporani municipal

Iniciem un projecte de difusió que esperem que serveixi per divulgar més àmpliament tant les obres que el formen com els artistes que hi són representats.

L'Ajuntament de Girona ha anat constituint, tant a partir de compres com per mitjà de generoses donacions, un fons d'art contemporani molt significatiu, una part del qual es troba exposat en diversos espais municipals i una altra part es conserva als nostres magatzems. En aquest fons hi és present l'art gironí més important del segle XX, així com també artistes de fora que en un moment o altre han exposat a la nostra ciutat; en el seu conjunt, el fons d'art integra un patrimoni públic d'un valor extraordinari per les obres que el formen però, sobretot, pel fet que la seva amplitud i representativitat en fan una col·lecció única a través de la qual podem resseguir la història de la creativitat contemporània a casa nostra.
Aquest web ha de contribuir a fomentar la recerca i la divulgació al voltant d'aquest patrimoni. Alhora, posem en marxa un programa d'exposicions temporals que periòdicament han d'anar mostrant totes les obres que no estan exposades al públic de manera habitual, amb l'objectiu de consolidar així un espai permanent per a la presentació de l'art contemporani gironí. I també endeguem altres iniciatives, com ara l'establiment d'un punt fix d'informació i documentació o la identificació de totes les obres que es troben exposades al públic. Esperem, doncs, que a partir d'ara tots els gironins i les gironines coneguin millor les obres que formen el fons municipal d'art i les sentin com una part del nostre patrimoni col·lectiu.
www.girona.cat/artdegirona


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte