Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

El mes de gener comencen les excavacions a l'església de Sant Feliu

Aquesta és una de les actuacions previstes en el marc del projecte europeu que dóna continuïtat al programa cultural de 2000 i té la voluntat d'identificar les potencialitats del patrimoni ocult de tres ciutats mitjanes, Bríndisi, Toulouse i Girona i difondre-les mitjançant un pla de promoció conjunta.

L'àrea d'interès d'estudi arqueològic que s'ha triat a la nostra ciutat serà l'antiga canònica de Sant Feliu, que va ser la primera catedral de Girona. L'Ajuntament italià de Bríndisi actua com a líder d'aquest projecte, amb la participació com a socis de l'Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona i l'École Nationale Supériore d'Architecture de Toulouse, França.
El projecte es centra en la recerca de solucions a alguns dels problemes que la ciutat de tamany mig, tenen pel coneixement del seu passat històric-urbanístic: l'explotació dels jaciments arqueològics d'interés es troba afogada per un teixit urbà caótic, en el que s'incorporen, la dificultat per representar un destí cultural atractiu i no solament el punt de pas, d'intercanvi comercial, d'"estança temporal". En el cas de Brindisi, Girona y Toulouse, la idea és ressaltar les característiques propies de cada ciutat, a partir dels factors geogràfics, històrics, arqueològics, descobrint el potencial ocult, la valoració dels aspectes locals de la cultura i la tradició menys coneguts i/o ocults, confrontant i difonent tot això a partir d'un pla comú per la promoció del
turisme cultural.


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte