Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

L'alimentació durant la Guerra Civil i la postguerra

Conferència a càrrec de Sergi Freixes. El dijous 29 de juny, a les 7 de la tarda, a la sala d'exposicions del Museu d'Història

Foto

La conferència tractarà la història de la innovació i la modernitat gastronòmica, a Catalunya durant la Segona República. Des d'Ignasi Domènech i el seu llibre La Teca (1924), als tallers de cuina del Professor Rondissoni de l’Institut de Cultura de la Dona, fundat per Francesca Bonnemaison, passant per les revistes Menage o Claror, i donarà a conèixer qui eren els grans chefs del moment, i les primeres passes de la cuina vegetariana del Doctor Nicolás Capo i Ramona Perera, publicades a la revista naturista Pentalfa.

Malauradament, tota això va quedar estroncat per l’alçament militar, la Guerra Civil i la dictadura. A partir de llavors, el nostre país va patir manca d'aliments, racionaments i col·lectivitzacions d'indrets emblemàtics com el Ritz i altres restaurants.
En la taula rodona es parlarà dels intents de superar la situació de fam i carestia, procurant obtenir ous criant gallines als balcons i terrats de les ciutats. En un assaig de pura supervivència, o amb la implicació d’una gran dosi d’imaginació a la cuina.

Sergi Freixes ens parlarà dels menús propis dels temps de guerra, i els assistents podran endur-se a casa el receptari que va editar la Generalitat de Catalunya, l'any 1937.

A la taula hi participaran membres de la família García-Arboç, que aportaran el seu testimoni personal dels temps de postguerra a Girona.


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte