Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Nova ruta del cicle Els camins de l'exili

Aquest dissabte 1 d'abril tornem a reprendre el cicle "Els camins de l'exili" amb la ruta que ens portarà de Girona a Ribesaltes i Perpinyà.

Foto

El passat 4 de març vam encetar les sortides Els camins de l'exili amb trajectes que emulen els recorreguts que milers de ciutadans van haver d'emprendre obligats pels tràgics esdeveniments ocorreguts a inicis de 1939. En aquesta ocasió fent la ruta que ens portava a Camprodon i Prats de Molló.
Que ahir varem poder veure en el darrer capítol del programa Trinxeres de TV3.

La col·laboració entre el Museu d'Història de Girona i el Museu Memorial de l'Exili proposa una lliçó divulgativa d'història i, alhora, vol ser un acte cívic en record de les persones que van haver de suportar i patir les violències de la Guerra Civil i el franquisme i que, en molts casos, van experimentar la terrible fractura causada per l'exili.
Aquest dissabte dia 1 d'abril anirem a visitar el Memorial del Camp de Ribesaltes i passejarem per la ciutat de Perpinyà evocant escenaris i la situación d'emergència humanitària en què es trobava el primer semestre de 1939.
I el dia 6 de maig ens arribarem fins a Argelers.


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte