Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Setmana d'activitats a l'entorn de Masó

El dijous 26 de maig (19h) una taula rodona amb Teresa Casas, Agustí Costa i Mònica Piera ens feia adonar de la vigencia de les idees i valors de Rafel Masó en l'interiorisme actual i avui, divendres 27 maig (18h) visita guiada amb el comissari.

Foto

Un dels aspectes més innovadors de l'obra de Masó va ser el seu concepte de disseny i decoració de la llar.
L'exposició Masó. Interiors també permet veure l'abast territorial de les obres de Masó, ja que aquestes cases les trobem a Girona, Sant Feliu de Guíxols, Olot, Torroella de Montgrí i l'Estartit. Així doncs, també mostra qui eren els clients i per què van acceptar les propostes modernes de l'arquitecte.
Masó veia la transformació dels interiors domèstics com un aspecte més de la identitat nacional, de la modernització i de l'europeïtzació de Catalunya que propugnava el Noucentisme. Va introduir i adaptar als seus interiors les idees dels dissenyadors més avançats d'Anglaterra, Àustria i Alemanya, i va integrar-hi les aportacions de tot un grup d'artesans i artistes de les comarques de Girona, que van saber donar forma als mobles, els vitralls, els esgrafiats, la forja i la ceràmica que ell dibuixava.


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte