Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

S'ha presentat un estudi sobre la Girona dels segles XVI-XVIII

La Girona moderna. De l'obrador al baluard de Xavier Torres, Francesc Miralpeix i Anna Gironella.

Foto

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, participarà demà a la presentació del llibre La Girona moderna (segles XVI-XVIII). De l'obrador al baluard, juntament amb els autors de la publicació, Francesc Miralpeix, Xavier Torres i Anna Gironella. Aquest llibre és el resultat de la recerca feta per a l'exposició que s'ha pogut visitar recentment al Museu d'Història de Girona. El llibre forma part de la col·lecció Història de Girona, que edita l'Ajuntament de Girona.

La Girona de l'època moderna va ser una de les principals capitals del Principat de Catalunya. D'ençà de la segona meitat del segle XVII la ciutat va esdevenir, a més, una plaça forta estratègica, sobretot arran de les periòdiques guerres amb França. D'aquesta manera, la ciutat atrafegada del segle XVI, especialitzada en la producció de teixits de llana, va acabar convertida, a la segona meitat del segle XVIII, en una capital militar. De l'obrador al baluard, vet aquí la seqüència.

El llibre suposa un pas més en el coneixement de la història de la ciutat en aquell període, ja que recull la recerca exhaustiva que varen realitzar els comissaris i ofereix una visió innovadora d'uns fets, d'uns temps i d'unes obres d'art i d'arquitectura encara poc conegudes pel que fa a l'àmbit gironí.


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte