Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

El Museu d'Història incorpora un retrat del bisbe Tomàs de Lorenzana

El retrat, obra de Manuel Tramulles, l'ha cedit en dipòsit la Biblioteca Carles Rahola. I s'ha incorporat a les seves sales estables.

Foto

El Museu d'Història de Girona ha incorporat un retrat del bisbe Tomàs de Lorenzana a les seves sales. Aquesta pintura és atribuïda a Manuel Tramulles (c.1764), deixeble d'Antoni Viladomat, i forma part de la col·lecció de la Biblioteca Carles Rahola, que l'ha cedit en dipòsit al museu. L'obra va ser exhibida a l'exposició Girona moderna. De l'obrador al baluard, que es va poder visitar al Museu d'Història fins a finals del maig passat i des d'aquest mateix mes d'agost ja es pot admirar a les sales del Museu dedicades a la Girona Moderna, on ocupa un lloc preeminent just al davant de l'altra gran peça que configura la col·lecció artística d'aquest espai: l'àngel de la catedral, una escultura original de bronze que feia la funció de penell i que estava ubicada dalt del campanar barroc. Aquesta obra va ser realitzada per Ramon Salvaterra cap al 1764.

La cessió generosa de la Biblioteca Carles Rahola ha permès un primer pas en l'adequació dels espais permanents del Museu, a partir d'una nova interpretació de la presència i importància del bisbe Tomàs de Lorenzana en la construcció de la Girona barroca i en la configuració del seu llegat artístic i cultural. Des del Museu s'agraeix aquesta cessió, que contribueix a divulgar el patrimoni artístic gironí i permet, un cop més, apel·lar a l'ús de l'art també amb finalitats de didàctica històrica.


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte