Saltar la navegacióMapa del webContactar el Museu per correu electrònic
Ajuntament de Girona
Museu d'Història de Girona

CATALÀ

ESPAÑOL

ENGLISH

FRANÇAIS

Us trobeu a :  Inici  >  Novetats

Novetats

Una escultura de Miquel de Palol, obra de l'escultor Ricard Guinó s'exhibeix al Museu

L'obra ha estat donada per la famíla de Palol a l'Ajuntament de Girona, amb destí a les sales dedicades al modernisme i el noucentisme del Museu.

Foto

El Museu d'Història de Girona exhibirà una escultura de retrat de cos sencer de Miquel de Palol, obra original de l'artista Ricard Guinó (1890-1973). La família de Palol conservava l'original en guix que Guinó va fer el 1910 i el 2013 en va fer donació a l'Ajuntament de Girona. El consistori n'ha realitzat una escultura en bronze, que serà dipositada al Museu d'Història. L'escultura es podrà contemplar a partir d'avui a la tarda i s'exhibirà a les sales del Museu dedicades a mostrar l'art i la cultura del modernisme i el noucentisme a Girona.
La peça de Guinó és un excel·lent retrat de caire impressionista, que reflecteix una etapa precisa de la vida i l'actitud de l'important literat gironí, dempeus, amb el cos lleugerament inclinat i les mans al darrera sostenint un llibre.
En aquest retrat Ricard Guinó, escultor que va treballar amb el pintor francès Pierre- Auguste Renoir, es mostra del tot inserit en el moviment modernista, per bé que algunes de les seves obres més conegudes, (realitzades també en guix i també conservades al Museu d'Història) pertanyen al classicisme característic del moviment noucentista, propi també d'un altre gran escultor gironí: Fidel Aguilar.


TORNAR

 

© 2019 Ajuntament de Girona  |  horaris i tarifes  |  mapa del web  |  avís legal  |  contacte